Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, bina görevlilerinin gelin ve damat adayı arar gibi hassasiyetle seçilmesi gerektiğini vurgulayarak “Evimiz bina görevlilerine emanet. Bu işi sadece maddi olarak düşünmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.
Asgari ücretin artmasıyla birlikte bina görevlilerinin maliyetlerinde artış olduğunu vurgulayan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bina yönetiminin görevli maliyetini düşürmek adına bazı şirketlerle anlaştıklarını ancak bu durumun daha büyük maliyete yol açtığına dikkat çekip şu bilgileri paylaştı “Son zamanlarda asgari ücretin artmasıyla bina görevlilerinin maliyetleri de çok arttı. Bir binada görevli maliyeti 15-20 bin TL’ye yakın. Bina yönetimi de bu maliyetlerden dolayı bina görevlisi masrafından kaçınmak istiyor. Bunu fark eden bina yönetim şirketleri ya da bina yönetim şirketlerine ek olarak kurulan yeni işletmeler, bina yönetimine ’15-20 bin TL masrafınız olacağına biz size bu işi 3 bin TL’ye hallederiz’ gibi bir teklifte bulunuyorlar. ‘Haftada 2-3 gelinir temizliğinizi yapar, çöpleri döker. Sizde görevli maliyetinden kurtulmuş olursunuz’ diyorlar. Hatta bu maliyeti daha aşağı düşürecekleri bir teklifte bulunuyorlar. O da nasıl olacak; ‘Bina görevlisinin dairesini bu işi yapacak kişiye verirseniz, onu da kiradan düşeriz. Yani bin TL de kira sayarız. 2 bin TL verirseniz tamam yeterli.’ Yani sigortası, Bağ-Kur'u hiçbir şeyi yok. Bu da bina yönetimine cazip geliyor. Hemen bunu kabul ediyorlar. Fakat bu iş tabii ki böyle kalmıyor. Gelen kişi işini yapmazsa ve beğenilmezse bina yönetimi anlaştığı firmaya o kişiyi istemediğini söylüyor. Anlaştığı firma da başkasını getirdiği zaman oturan kişi dava açıyor. Bu şekilde de bina yönetimi 2 bin TL’ye bu işi halledeceğim derken bu masraf kendisine 15-20 bin TL’ye patlıyor. Çünkü kira karşılığı oturuyor gözüken kişi, sürekli orada oturuyor sayılır. Bu kişi de bina yönetiminden şikayetçi olduğu zaman bu durum bina yönetimine çok fazlaya patlıyor. Kaldı ki burada bir hizmet sözleşmesi var. Hizmet sözleşmesi basit bir şey değil. Bina yönetimleri ile hizmet sözleşmesi yapacak firmanın yetkisi var mı? Nasıl bir belge ile bu işi yapabiliyor? Bunu araştırmadan sadece maddi cazibeden dolayı bunu kabul ediyorlar”
Bina görevlisi işinin ucuza mal edilecek bir iş olmadığını ifade eden Şahin sözlerini şöyle noktaladı “Şu anda büyük bir sitenin içerisindeyiz. Burada bina görevlileri var. Burada oturan insanların şu anda hiçbirisi evinde değil. Ya çocuğu evinde ya da eşi evinde ancak kendileri iş yerlerindeler. Bina görevlileri burada. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan o acı hadiseden sonra bina görevlisi seçme işini emin olun çok ciddi bir şekilde, oğlumuza gelin, kızımıza damat adayı arar gibi seçmeliyiz. Çünkü o sürekli binanın içerisinde. Evimiz ona emanet ise bu işi sadece maddi olarak düşünmeyelim. Bu bina yönetim firmalarının da hizmet sözleşmesi yapma yetkisi yok. Sizin bizzat o bina görevlisiyle kendinizin yapması lazım. Bu anlamda bina yönetimlerinin başı ağrımasın. İleride bu konular çok hat safhaya çıkacak. Çünkü şu dönemde Tüketiciler Birliği’ne özellikle büyükşehirlerden çok ciddi şikayetler geliyor. Bina yönetimleri vakit geçmeden eğer böyle bir sözleşme yaptılarsa bunu iptal etmeliler. Kendileri bina görevliliğini yapacak hassasiyette insanları işe alarak, bu işin başında kendileri durmalılar”
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.