Güncel
09 Temmuz 2017 - 19:35
Güncelleme: 09 Temmuz 2017 - 19:35

ABDÜLHAMİD HAN CAMİ

İBADETE AÇILDI

ABDÜLHAMİD HAN CAMİ
Haberi Sesli Oku

Mevlana Mahallesi´nde gurbetçi hayırsever Suzan Yılmaz tarafından yaptırılan Abdülhamid Han Cami´nin açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Abdülhamid Han´ın 4. nesilden torunu Orhan Osmanoğlu ve eşi Sultan Esra Osmanoğlu´nun katılımıyla yapıldı.

Papatya Caddesi üzerinde bulunan caminin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orhan Osmanoğlu ve eşi Sultan Esra Osmanoğlu, Kayseri AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, Hülya Atçı Nergis, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi,  ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müftüsü, eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış gününün çok güzel ve anlamlı bir gün olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Çok güzel bir gün. Bir cami ama her bir safhasında bir güzellik var. Arsasını bağışlayan Şaban abiden Allah razı olsun. Rabbim ona da cennetten en güzel mekân nasip etsin.  Suzan kardeşimiz ise gurbette kazandığı parayla memleketine gelip böylesine güzel bir eser yaptırdı. Allah razı olsun. Her namaz kılınmasında bu iki hayırseverimize dualar edilecek. Belediye Başkanımız da çok gayretli. Bu tür işlere her zaman baş tutuyor. Pratikliği ve gayretiyle her zaman halkın içinde. İşleri rast gelsin. Bu caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.? dedi.

2 yıl gibi çok kısa sürede tamamlanan 3 bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camisi´nin hayırlar getirmesini temenni eden Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, ?Mustafa Başkanımız Talas için gece-gündüz demeden çalışıyor. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Doğduğu topraklara borçlarını ödüyorlar. Rabbim bu caminin cemaatini bol ve daim kılsın.? dedi.

Dedesinin isminin verildiği caminin açılışı için Kayseri´de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Şehzade Orhan Osmanoğlu ise, ?Öncelikle Kayseri´ye davetiniz için çok teşekkür ederim. Arsayı veren Şaban Bey ve maddi desteğini sağlayan ablamız Suzan Hanım´a ayrıca teşekkür ederiz. Sizlerin validelerimiz Hürrem ve Kösem Sultanın izinde olduğunu görüyorum. Sultan Abdülhamid Han´ın isminin 99 sene sonra bir camiye verilmesi çok güzel bir durum. Onun yaptığı 130 küsür camiye ismi verilmemişti. Ve hayattayken de kendi ismini vermemiştir. Şuan Kayseri´de onun adına bir cami oldu. Ben Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na çok teşekkür ediyorum. Kayseri halkına güler yüzlü ve misafirperver tavrı için teşekkür ederim.? şeklinde konuştu.

Kayseri´nin en kalabalık mahallesi olan Mevlana Mahallesi´nde büyük bir hayır hizmetini açtıklarını vurgulayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?22 ay gibi kısa bir sürede Kayseri´nin en büyük ve en fonksiyonel camisini hayata geçirdik. Öncelikle tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.? diyerek şunları söyledi:

 ?Şaban Avşar Bey arsasını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Camiye isimlerinin verilmesini ikisi de istemediler. Bana sordular bende Abdülhamid´i çok sevdiğim için bu ismi uygun buldum. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum. Bizzat Abdülhamid Han´ın inşasında kendinin bulunduğu marangozluğunu Yıldız Cami´de yaklaşık 9 yıl namaz kıldım. Ona karşı sevgim kat kat arttı. Osmanlı´nın torunları olarak Türkiye´yi en iyi şekilde 2023-2053 ve 2071 ve sonrasına taşıyacağız. Camiler Osmanlı Devleti zamanında da büyük görev üstlenmişti. 15 Temmuz´da da salatü selam ve ezanlarla bu millet vatanına sahip çıktı. İnşallah bu camiler bu ülkeye sahip çıkılacak mihenk noktaları olacak.?

Hayırseverler Suzan Yılmaz´a ve arsa sahibi Şaban Avşar´a teşekkür eden Başkan Palancıoğlu, ?Belediye ekibi olarak burası için çok emek verdik. Belediye personelime de ayrıca teşekkür ederim. Alt yapıdan üst yapıya kadar her şeyiyle ilgilendiler. Biz belediyeciliği Mehmet Özhaseki Bakanımızdan öğrendik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın.  Bu camimizle birlikte 3 yılda 8 caminin temelini attık, yarısını da ibadete açtık. 6 okul 2 sağlık ocağı bitirip hizmete açtık. 2 sağlık ocağının da temelini atacağız. Bu caminin yapımında maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim yaptırdığımız camilerin en güzel özelliği kadınlara ve yaşlılara uygun olması. Kadınlarımız bu camimizde 5 vakit namaza gelebilirler. Rabbim bu tür camilerin sayısını artırmayı nasip eylesin.? dedi.

Hayırsever Suzan Yılmaz ise caminin yapımında emeği geçen Başkan Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür ederek caminin hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ve açılışın ardından Başkan Mustafa Palancıoğlu hayırseverlere Abdülhamid Han Camisinin yakma tablosunu ve el dokuması kilim hediye etti.

3 bin 500 kişi kapasiteye sahip olan Abdülhamid Han Cami, yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanarak, caminin zemin katında yer alan sosyal tesis içerisinde 6 adet Kur´an kursu, 6 adet kreş ve 600 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ
(10 Temmuz 2017) Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


ABDÜLHAMİD HAN CAMİİ İBADETE AÇILDI paylaşan: kaytv
Kayseri Haber Gazetesi

Anahtar Kelimeler: ABDÜLHAMİD CAMİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14