AGÜ’DEN ÖĞRENCİLERİNE İKİNCİ ULUSLARARASI DİPLOMA FIRSATI

AGÜ’DEN ÖĞRENCİLERİNE İKİNCİ ULUSLARARASI DİPLOMA FIRSATI

AGÜ’DEN ÖĞRENCİLERİNE İKİNCİ ULUSLARARASI DİPLOMA FIRSATI
Eğitim 8.12.2021 11:06:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Abdullah Gül Üniversitesi, İngiltere’nin en büyük eğitim kuruluşlarından olan Pearson ile yaptığı anlaşmayla öğrencilerine uluslararası diploma (BTEC HND) alma imkanı sunan Türkiye’de ilk devlet üniversitesi oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), İngiltere’nin en büyük eğitim kuruluşlarından olan Pearson ile yaptığı anlaşmayla öğrencilerine uluslararası diploma (BTEC HND) alma imkanı sundu. AGÜ Türkiye’de Pearson ile anlaşma yapan ilk devlet üniversitesi oldu. İşletme bölümü tarafından yapılan uluslararası diploma (BTEC HND) anlaşması sayesinde öğrenciler, İngiltere başta olmak üzere AB, ABD ve Kanada gibi ülkelerdeki tanınmış üniversitelerden ikinci bir lisans derecesi alabilecekler. HND diplomasına sahip öğrenciler, seçkin üniversitelerde sadece bir yıl daha okuyarak ikinci bir lisans diploması almaya hak kazanabilecekler. Öğrencilere, ilgi duydukları disiplinde üst düzey beceri ve yetkinlikleri bir araya getiren kapsamlı ve anlayışlı bir program sağlamayı amaçlayan HND diploması, Abdullah Gül Üniversitesi'nin uluslararası yükseköğretim alanındaki tanınırlığını artırarak, öğrencilerin kariyer hedeflerini gerçekleştirmelerine ve rekabetçi bir uluslararası iş piyasası için istihdam becerilerini artırmalarına yardımcı olacak. Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, anlaşma ve diploma programı hakkında Sümer Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında dünyanın farklı üniversitelerden, farklı ülkelerden hatta üniversite dışı kurumlardan da krediler toplayarak toplam krediye ulaşıldığında diploma alınabilecek farklı bir sisteme doğru ilerlediğini söyledi. Bu sistemin giderek hızlanıp, yaygınlaşmakta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz öğrencilere şu bilgileri verdi;

“Gelecekteki kariyerinizde üniversitenin saygınlığından çok aslında bu kredileri topladığınız kurumların toplam saygınlığı, çeşitliliği, farklılığı, değişik coğrafyalardaki anlamı belki de daha belirgin olacak. Bunun emareleri hep vardı. Erasmus programlarıyla vardı, diğer değişim programlarıyla vardı benzer süreçlerde vardı. Şimdi gittikçe hızlanmış durumda. Pearson şirketiyle üniversitemizin birlikte yürüttüğü ve bugün de tanıtımının yapılacağı programı da ben bu çerçevede görüyorum. O yüzden çok destekliyorum."

Pearson İngiltere Ofisi Yükseköğretim Yeterlikleri Departmanı Müdür Yardımcısı Yasmin Pitter ise bu programın İngiltere’de hangi kuruluşlar tarafında akredite edilip onaylandığını belirterek öğrencilerin bu belgeyle aynı zamanda belirli sektörlerde kendi alanında çalışma imkanı bulabileceğini söyledi. Pitter, sistemin yaklaşık 50 ülkede dünyanın önde gelen şirketleri ve devletler düzeyinde tanındığını, Amazon, BMW ve Emirates gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin bu programı yeterlilik olarak kabul etmekte olduğunu dile getirdi. Pearson Türkiye Direktörü Cem Sezer da konuşmasında bu diploma programının İngiltere’de çok yaygın olarak bilindiğini, İngiliz eğitim sisteminin bir parçası olan bir program olarak zaten dünya çapında tanınan bir marka olduğunu söyledi. Programı tanıtan bir sunum yapan Sezer, “Bu program öğrencilerin, mezunların yurtdışındaki olanaklarının arttırılması hem uluslararası şirketler bünyesinde hem de uluslararası üniversiteler çapında farklı imkanlara ulaşabilmeleri için önemli bir araç. Yılda yaklaşık 500 bin insan bu sistemin içerisinde İngiltere’de ve İngiltere ile iyi ilişkileri olan ülkeler arasında dahil oluyorlar. Sistem Türkiye’de hemen hemen yeni. Zaten AGÜ ile ilk sürece başladık ve İşletme programımızda ilk akredite olan program oldu” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha Sezer ve AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.