Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Borsasınca 2021 Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında ortaklaşa tertiplenen ‘Ahi Evran Ruhuyla Esnafım’ ulusal fotoğraf yarışmasının başvuruları 25 Ekim 2021 Pazartesi günü sona erecek.
“2021 Ahi Evran Yılı Etkinlikleri" kapsamında Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Borsasınca ortaklaşa düzenlenen ve 25 Haziran 2021’de başvuruları başlayan “ Ahi Evran Ruhuyla Esnafım” ulusal fotoğraf yarışması için https://fotografyarismasi.erciyes.edu.tr/ adresi üzerinden başvurular devam ediyor.
25 Ekim 2021 Pazartesi günü sona erecek olan yarışmada geçmişte olan, günümüzde devam etse de önemini yitiren veya yok olmaya doğru giden mesleklerin anlatıldığı pek çok meslek dallarının fotoğraf sanatıyla belgelenerek arşiv oluşturmak amaçlanıyor.
Çekilen fotoğrafların jüri tarafından değerlendirileceği yarışmada birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, mansiyon bin TL, sergileme ödülü ise 200 TL olarak belirlendi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da, konu ile ilgili yaptığı açıklamada düzenlenen yarışma hakkında bilgiler verdi. Ticaret ve sanayisinin her geçen gün gelişerek bugünlere gelmesinde Ahi Evran’ın etkisinin önemine dikkat çeken Rektör Çalış, “Erciyes Üniversitesi olarak amacımız, Ahilik müessesini dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti sonraki nesillere aktarmak amacıyla unutulmaya yüz tutmuş Ahilik geleneğini fotoğraf sanatıyla tekrardan gelecek kuşaklara belgeleyerek aktarmaktır. Tüm vatandaşlarımızı ‘Ahi Evran Ruhuyla Esnafım’ ulusal fotoğraf yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.