Siyaset
08 Haziran 2018 - 18:06
Güncelleme: 08 Haziran 2018 - 18:06

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ,

"PKK´NIN TEMSİLCİLERİ, MUHARREM İNCE KADAR FÜTURSUZCA DAVRANAMAMIŞLARDIR"

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ,

EDİTÖR

ANADOLU AJANSI

Haberi Sesli Oku

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Korgeneral İsmail Metin Temel´le ilgili sözlerine ilişkin "Aslında bunu söylemeye cesaret edemeyenler Kandil´deki, Afrin´deki, Münbiç´teki PKK´lılar, Türkiye´de PKK´nın temsilcileri, Muharrem İnce kadar fütursuzca davranamamışlardır." dedi.

Elitaş, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Kayseri´de, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin açıklamaları ve güncel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı adaylarının meydanlara inmesiyle Türkiye´nin seçim atmosferine girdiğini ama her şeye rağmen halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirten Elitaş, şunları kaydetti:

"Seçim çalışmalarına ilk başladığımızda ramazan rehaveti vardı. Fakat sahalara çıktıkça, cumhurbaşkanı adaylarının meydanlarda yaptığı konuşmalarla birlikte vatandaştan AK Parti´ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a doğru büyük bir şekilde yönelme olduğunu hissediyoruz. Hırs bastıkça kin ve nefret zirveye çıkıyor. Cumhurbaşkanı ile AK Parti´ye yapamadıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komutanlarına hakaret ederek, saldırarak siyasetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Afrin kahramanı, teröristlerin korkulu rüyası, 2. Ordu Komutanımız hakkında ´apoletlerini sökeceğim´ diye bir densizlikte bulunmuş. Aslında bunu söylemeye cesaret edemeyenler, Kandil´deki, Afrin´deki, Münbiç´teki PKK´lılar, Türkiye´de PKK´nın temsilcileri, Muharrem İnce kadar fütursuzca davranamamışlardır. Umuyorum, diliyorum, Türk milleti Muharrem İnce´nin yaptığını 24 Haziran´da büyük bir şamar olarak kendisine indirecektir."

"MERAL AKŞENER DİBE VURDU"

Kamuoyuna yansıyan anket sonuçlarını da değerlendiren Elitaş, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı belli olmadan önce Meral Akşener´in oylarının kasıtlı olarak şişirilmiş gösterildiğini söyledi.

CHP´nin cumhurbaşkanı adayının belli olmasının ardından yine aynı kesimin Muharrem İnce´nin oy oranlarını yüksek gösterme gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Elitaş, "Meral Akşener´i fütursuzlaştıran, Fetullah´ın ekibinin de ona verdiği sufleden şu anlaşılıyor ki, Meral Akşener dibe vurdu. İlk anda köpürtenler, gaza getirenler, ´Meral Akşener en büyük alternatiftir´ diyenler vardı. CHP´nin kendi adayının çıkmasıyla birlikte CHP´den giden ve Meral Akşener´i destekleyen yüzde 6-7´lik bir oy tekrar CHP´ye döndü." ifadelerini kullandı.

24 Haziran sonrası AK Parti´nin karşısındakilerin siyaset sahnesinden silineceğini savunan Elitaş, şöyle devam etti:

"15 Temmuz kahramanlığını gösteren, 81 vilayetin 81´inde vatanını Fetullah´ın teröristlerine karşı göğsünü siper ederek savunanalar, 24 Haziran´da Fetullah´ın bir projesi olan Meral Akşener´e de gerekli cevabı verecektir. Temel´ler ortada geziyor, Şener´ler ortada geziyor, Akşenerler ortada. Temel, Sivas´ın bağrından çıkmış ama bugün nasıl olduysa Fetullahçı terör örgütünün piyonu halinde devam ediyor. Yine bir Sivaslı, Konya´dan milletvekili adayı olmuş, hem partisine hem de yetiştiği camiaya ihanet eden bir yapıda devam ediyor. Akşener zaten partisine ihanet etti. Türkiye´ye ihanet etme yolunda hızlı bir şekilde de gidiyor ama milletimiz bunların her şeyini gerçekliğiyle görüyor. 24 Haziran onların siyaset sahnesinden silinme günüdür."

"KILIÇDAROĞLU GÜLE GÜLE, MUHARREM İNCE´YE HOŞ GELDİN SEÇİMİ"

Elitaş, anket sonuçlarına göre CHP´nin kendi oyunu aldığını gördüklerini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu anda CHP bugüne kadarki aldıkları oyu alıyor. CHP´nin oyları 22-23´e çıktı. Meral Akşener de 13-15 civarındaki oyu yüzde 7-8´lere döndü. Hanımefendi o yüzden cinnet aşamasında, cinnet geçiriyor, önüne gelene saldırıyor. Saldırganlığın sonucu bu. Muharrem İnce de ne oldum delisi oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu´ndan yüksek oy alacak, öyle gözüküyor. CHP´nin milletvekilliğindeki oyu yüzde 22-23, Muharrem İnce´nin oyu da 23-24 civarında gözüküyor. Anlaşılan o ki CHP´yi 25 Haziran´dan sonra ağustos veya eylülde bilmem kaçıncı olağanüstü kurultay bekliyor. Seçimli kurultayda da ´Kılıçdaroğlu güle güle, Muharrem İnce´ye hoş geldin´ seçimi bu. Kılıçdaroğlu meydanlara da çıkamıyor. Yani şaşkın vaziyette. Allah şaşkınların yardımcısı olsun."

Haber Kaynak : RHA

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14