Tarih: 08.06.2018 18:06

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ,

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Korgeneral İsmail Metin Temel´le ilgili sözlerine ilişkin "Aslında bunu söylemeye cesaret edemeyenler Kandil´deki, Afrin´deki, Münbiç´teki PKK´lılar, Türkiye´de PKK´nın temsilcileri, Muharrem İnce kadar fütursuzca davranamamışlardır." dedi.

Elitaş, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Kayseri´de, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin açıklamaları ve güncel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı adaylarının meydanlara inmesiyle Türkiye´nin seçim atmosferine girdiğini ama her şeye rağmen halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirten Elitaş, şunları kaydetti:

"Seçim çalışmalarına ilk başladığımızda ramazan rehaveti vardı. Fakat sahalara çıktıkça, cumhurbaşkanı adaylarının meydanlarda yaptığı konuşmalarla birlikte vatandaştan AK Parti´ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a doğru büyük bir şekilde yönelme olduğunu hissediyoruz. Hırs bastıkça kin ve nefret zirveye çıkıyor. Cumhurbaşkanı ile AK Parti´ye yapamadıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komutanlarına hakaret ederek, saldırarak siyasetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Afrin kahramanı, teröristlerin korkulu rüyası, 2. Ordu Komutanımız hakkında ´apoletlerini sökeceğim´ diye bir densizlikte bulunmuş. Aslında bunu söylemeye cesaret edemeyenler, Kandil´deki, Afrin´deki, Münbiç´teki PKK´lılar, Türkiye´de PKK´nın temsilcileri, Muharrem İnce kadar fütursuzca davranamamışlardır. Umuyorum, diliyorum, Türk milleti Muharrem İnce´nin yaptığını 24 Haziran´da büyük bir şamar olarak kendisine indirecektir."

"MERAL AKŞENER DİBE VURDU"

Kamuoyuna yansıyan anket sonuçlarını da değerlendiren Elitaş, CHP´nin cumhurbaşkanı adayı belli olmadan önce Meral Akşener´in oylarının kasıtlı olarak şişirilmiş gösterildiğini söyledi.

CHP´nin cumhurbaşkanı adayının belli olmasının ardından yine aynı kesimin Muharrem İnce´nin oy oranlarını yüksek gösterme gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Elitaş, "Meral Akşener´i fütursuzlaştıran, Fetullah´ın ekibinin de ona verdiği sufleden şu anlaşılıyor ki, Meral Akşener dibe vurdu. İlk anda köpürtenler, gaza getirenler, ´Meral Akşener en büyük alternatiftir´ diyenler vardı. CHP´nin kendi adayının çıkmasıyla birlikte CHP´den giden ve Meral Akşener´i destekleyen yüzde 6-7´lik bir oy tekrar CHP´ye döndü." ifadelerini kullandı.

24 Haziran sonrası AK Parti´nin karşısındakilerin siyaset sahnesinden silineceğini savunan Elitaş, şöyle devam etti:

"15 Temmuz kahramanlığını gösteren, 81 vilayetin 81´inde vatanını Fetullah´ın teröristlerine karşı göğsünü siper ederek savunanalar, 24 Haziran´da Fetullah´ın bir projesi olan Meral Akşener´e de gerekli cevabı verecektir. Temel´ler ortada geziyor, Şener´ler ortada geziyor, Akşenerler ortada. Temel, Sivas´ın bağrından çıkmış ama bugün nasıl olduysa Fetullahçı terör örgütünün piyonu halinde devam ediyor. Yine bir Sivaslı, Konya´dan milletvekili adayı olmuş, hem partisine hem de yetiştiği camiaya ihanet eden bir yapıda devam ediyor. Akşener zaten partisine ihanet etti. Türkiye´ye ihanet etme yolunda hızlı bir şekilde de gidiyor ama milletimiz bunların her şeyini gerçekliğiyle görüyor. 24 Haziran onların siyaset sahnesinden silinme günüdür."

"KILIÇDAROĞLU GÜLE GÜLE, MUHARREM İNCE´YE HOŞ GELDİN SEÇİMİ"

Elitaş, anket sonuçlarına göre CHP´nin kendi oyunu aldığını gördüklerini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu anda CHP bugüne kadarki aldıkları oyu alıyor. CHP´nin oyları 22-23´e çıktı. Meral Akşener de 13-15 civarındaki oyu yüzde 7-8´lere döndü. Hanımefendi o yüzden cinnet aşamasında, cinnet geçiriyor, önüne gelene saldırıyor. Saldırganlığın sonucu bu. Muharrem İnce de ne oldum delisi oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu´ndan yüksek oy alacak, öyle gözüküyor. CHP´nin milletvekilliğindeki oyu yüzde 22-23, Muharrem İnce´nin oyu da 23-24 civarında gözüküyor. Anlaşılan o ki CHP´yi 25 Haziran´dan sonra ağustos veya eylülde bilmem kaçıncı olağanüstü kurultay bekliyor. Seçimli kurultayda da ´Kılıçdaroğlu güle güle, Muharrem İnce´ye hoş geldin´ seçimi bu. Kılıçdaroğlu meydanlara da çıkamıyor. Yani şaşkın vaziyette. Allah şaşkınların yardımcısı olsun."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —