Talas Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen Altın Çınar Kayseri Film Festivali için Kayseri’ye gelen sinema dünyasının duayen isimlerine festivalin son gününde Erciyes Kayak Merkezi’nde teşekkür yemeği verildi. Organizasyonda ayrıca festivale katkı sağlayan kişilere plaket takdim edildi.
Talas Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Anadolu Sinemacılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen Ulusal Altın Çınar Kayseri Film Festivali sinema dünyasından bir çok önemli ismi sinema severlerle buluşturdu. Talas Belediyesi tarafından festivalin son gününde festival için şehre gelen konuklara teşekkür yemeği verildi.
Organizasyonda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, festivalin Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlandığına dikkat çekerek hem alaylı hem de mektepli olarak sinema sanatını daha ileri noktaya taşıma çabalarını takdir ettiğini ifade etti. Film festivalleri gibi etkinliklerin, genç kuşaklara azim ve heves verdiğinin altını çizen Başkan Yalçın, usta sinemacılara bu tür etkinliklere ilgi göstererek gençleri teşvik ettikleri için teşekkür etti. Kemal Burkay’ın şiirinden alıntı yaparak sözlerinde devam eden Başkan Mustafa Yalçın şunları söyledi: “Kemal Burkay’ın bir dörtlüğü vardır, ‘Belki Şehre Bir Film Gelir, Bir Güzel Orman Olur Yazılarda iklim değişir Akdeniz olur, gülümse’ demişti. Hakikaten sizde bu vesileyle şehrimize bir Akdeniz iklimi getirmiş oldunuz, üç gün doya doya şehrimize bir güzellik yaşattınız.
Sinemanın ve filmlerin hayatın birer parçası olduğunu belirten Mustafa Yalçın, sinemanın aynı zamanda yaşama tutulmuş bir ayna olduğunu ve insanı insana anlatan en önemli araç olduğunu vurguladı. Filmlerde kendi yaşamından parçalar izlediği ve izler bulduğunu ifade eden Başkan Yalçın, “Açılışımızı kapı filmiyle yaptık. ‘Kapı’ ne olabilir ki diye düşündüm, başladım seyretmeye dedim ki bu beni anlatıyor. Oradaki Yakup Amca ahşap oymacılığı yapıyor, buradaki Yakup Amca da taş oymacılığı yapıyor. Buradaki Yakup Amca ile oradaki Yakup Amca arasında hiçbir gönül farkı yok. Sinemada da bu özellik var. Toplumdaki hoşgörü özelliğini bir arada tutması lazım” dedi.
Kayseri’nin köklü bir film geçmiş olduğuna da değinen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın şunları söyledi: “Bu film festivalinin burada yapılmasının çok farklı bir anlamı var. Çünkü Kayseri ticaret ve sanayi kenti olarak anılır ama aslında Kayseri, film geleneği olan bir il. Susuz Yaz filminin bir sahnesini Kayseri’de çekmişlerdi hatırlıyorum. Yine bizim çocukluğumuzda hizmet veren birçok sinema vardı. Bizim insanımız sinemayı seviyor. Talas Belediyesi olarak yaz ayları boyunca Ali Dağı’nın eteklerinde bulunan Yamaç Paraşütü İniş Alanı’nda Yeşilçam gösterimleri yaptık. Halkın yoğun ilgisi vardı; soğuk oldu geldiler, yağmur yağdı geldiler. Neredeyse kar yağacak halen daha talep var. Buraya kadar gelmek, size büyük zahmet oldu çok teşekkür ediyorum. Bu gençlerin emeklerine değer verdiniz, gençlerin elinden tuttunuz, teşekkür ediyorum.”
Organizasyonda söz alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Soner Yılmaz: “Talas Belediyesi’nin himayesinde yedincisi düzenlenen bu festivalin başarılı olduğunu düşünüyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Festival Danışmanı Burçak Evren, festivalin iki özelliği olduğundan söz ederek şöyle dedi, “Bu festivalimizin iki önemli özelliği var. Belki de dünyada benzeri olmayan bir özelliği. Birincisi, bu kentin üniversitesinden mezun olup, bu kente armağan eden gençler tarafından yapılmış olmasıdır. Bunun bir örneği dünyada yok. İkinci özelliği ise yine Türkiye’de yapılan ulusal düzeyde festivallerin tümü özel idareler ve büyükşehir belediyeleri tarafından yapılır. Bu festival ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından yapılıp da ulusal festivaller sıralamasında ilk 6’ya giren bir festivaldir. Bu nedenle buradan Talas Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyorum.”
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’de mandacılığı geliştirmek ve manda ürünlerini markalaştırmak için yapılan çalıştayın raporunu Bakanlığa sundu. Kent, mandacılıkta ihtisas merkezi olma yolunda ilerliyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan 12 milli sporcu ve antrenörlerini makamında ağırladı. Çiçek, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Detaylar Haberimizde...
İYİ Parti heyeti, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel'i ziyaret ederek şehirdeki göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..