Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Burhanettin Bacak, kalorifer kazanlarının bakım ve tamiri, ısıtıcı sistemleri ufoların tamiri ve barınakları da kış şartlarına göre ayarladıklarını ifade ederek tropikal hayvanların aşırı soğuklarda zarar görmemesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Kayseri´de bulunan Anadolu Harikalar Diyarı´ndaki hayvanat bahçesinde de hazırlıklar tamamlandı. Harikalar Diyarı Sorumlusu Burhanettin Bacak, 180 bin metrekare alana kurulu hayvanat bahçesinde 157 türde yaklaşık 2 bin hayvan bulunduğunu söyledi. Tropikal hayvanların zorlu kış şartlarında hayatlarını idame ettirebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Bacak, ?Tropikal olmayan bölgelerde yaşayan hayvanlar da mevcuttur. Malum Kayseri´nin hava şartları dolayısıyla kış ayına girdik. Hayvanat bahçesi olarak bizler, hayvanat bahçesindeki kalorifer kazanlarının bakım ve tamiri, ısıtıcı sistemleri ufoların tamirini yaptırdık. Barınakları da kış şartlarına göre ayarladık. Dezenfeksiyon işlemlerini ve gerekli eksikleri tamamladıktan sonra kışa hazırlık aşaması tamamlanmış oldu. Hayvanlarımızın yaz mevsimindeki şartlarını aynı kış mevsiminde de sürdürebilmeleri için haliyle bunların ısıtma sistemlerini çalıştırıyoruz? diye konuştu.
Hayvanların beslenmelerine de önem verdiklerinin altını çizen Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Burhanettin Bacak, ?Yazın tüketmiş oldukları yemlere istinaden kışın ise artı yemler vermiş durumundayız. Reaksiyonlarımızı ona göre ayarladık. Hayvanlarımızın sağlıklarına daha çabuk ulaşabilmesi için bu tür çalışmaları yapmış bulunmaktayız? ifadelerini kullandı.
Tesislerde bütün imkanların bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bacak, ?Tesislerimizde 2 veteriner hekim, 3 sağlık teknikeri, 18´e yakın sağlık bakıcımız ve teknik elemanlarımız mevcuttur. Elektrik ve iletişim sistemimizle, su arızasıyla ilgilenen personellerimiz de mevcut bulunmaktadır? dedi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.