1910 yılından bu yana değişik aralıklarla çıkan ve Anadolu´nun en uzun soluklu dergisi olma özelliğini taşıyan Erciyes dergisinin Kasım ayında 467´inci sayısı çıktı.
Erciyes Dergisinin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Alim Gerçel, ilk olarak 1910 yılında Türkçü Gazeteci Yunus Bekir tarafından çıkarılan, 1978 yılı Ocak ayından itibaren de Kayseri Kültür ve Turizm Derneği adına ara vermeden yayımlanan derginin, Anadolu´nun en uzun soluklu dergisi olduğunu söyledi.
Anadolu´nun tek hakemli dergisi
Derginin Anadolu´nun tek hakemli dergi olduğuna da dikkat çeken Alim Gerçel, ?Erciyes dergisi ilk olarak 1910 yılında Türkçü Gazeteci Yunus Bekir ve ekibi tarafından yayımlanmış, dolayısıyla Anadolu´da yayımlanan ilk dergi unvanına sahip. Daha sonra 1930-1940 yılları arasında Halkevleri, 1940-1950 yılları arasında da Cumhuriyet Halk Partisi adına çıkmış. 1950 ve 1967 yılları arasında iki dönem araştırmacı-yazar Kazım Yedekçioğlu tarafından ´Erciyes ve Yeni Erciyes´ olarak yayımlanmış. Uzun bir aradan sonra 1978 yılı Ocak ayı itibariyle Kayseri Kültür ve Turizm Derneği adına sahibi ve yazı işleri müdürü ben olmak üzere yayın hayatına başladı. O zamandan bu yana da aralıksız olarak yayın hayatına devam ediyor? diye konuştu.
Aylık periyotlar halinde yayımlanan ve çeşitli üniversitelerden 27 akademisyenin hakem olarak yer aldığı dergide, halk kültürü ve edebiyat alanındaki araştırma yazıları ile şiirlerin yer aldığını belirten Alim Gerçel, Halkevleri ve Cumhuriyet Halk Partisi adına çıktığı dönemlerde bile siyasi içeriğe yer verilmediğini söyledi.
Yurt dışına da dağıtılıyor
Alim Gerçel, dergide bugüne dek bin 760 şair ve yazarın imzasının yer aldığı ve bunlardan 400´ünün ebediyete intikal ettiğini dile getirdi. Abone sistemi ile yaklaşık bin kişiye ulaşan derginin, aynı zamanda uluslararası olma özelliği taşıdığını kaydeden Gerçel, ?Çoğunluğu Azerbaycan olmak üzere 100 kadar dergi yurt dışındaki abonelerimize gönderilmektedir. Ayrıca, dergimiz Kültür Bakanlığına bağlı 200 kütüphanede de yer almaktadır? ifadelerini kullandı.
Alim Gerçel, derginin Kasım ayında 467´inci sayısının yayımlandığını sözlerine ekledi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.