Kayseri´nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan, ve 8 yıldır siroz ile mücadele eden Yakup Karagöz´e (63) karaciğer nakli olması gerektiği söylenince devreye oğlu İhsan Karagöz (38) girdi. Ancak babasının sağlığına kavuşması için karaciğerini bağışlamaya gönüllü olan Karagöz´ün önüne ?kilo´ engeli çıktı. 101 kilo olan İhsan Karagöz, babası için 3 ayda 17 kilo vererek karaciğerinin yüzde 60´ını bağışladı.
Emekli öğretmen olan, 3 çocuk babası Yakup Karagöz´e doktorlar nakil yapılması gerektiğini söyledi. Cep telefonu tamircisi İhsan Karagöz, 8 yıldır hastalıkla mücadele eden babasına bağış yapmak istedi. 101 kilo ağırlığındaki İhsan Karagöz, doktorların nakil için kilo vermesi gerektiğini söylemesi üzerine 3 ayda 17 kilo verdi. Evli 2 çocuk babası İhsan Karagöz, ardından gerçekleşen operasyon ile karaciğerinin yüzde 60´ını babasına bağışladı. Yakup Karagöz, nakil operasyonunun ardından sağlığına kavuştu.
Babasına karaciğerini bağışlama sürecini anlatan İhsan Karagöz, "Babamın rahatsızlığı 8 yıl önce başladı, siroz tedavisi gördü. Son zamanlarda bu süreç daha çok hızlandığı için karnında sıvı toplamaya başladı. Karnından sürekli sıvı alınıyordu. En son bu süreç günlük olmaya başladı. Sıkıntılar üst üste gelince organ nakil merkezlerine başvuru yaptık. En son İstanbul Başkent Hastanesi´nde 2 ay kadar önce giriş işlemlerimizi başlattık. Kemik iliği, karaciğer biyopsi örnekleri verdik. 20 gün başlangıç sürecimiz oldu. Sonrasında başarılı bir operasyon geçirdik. Çok şükür babam hayata tutundu. Karaciğeri olumlu oldu. Şu anda görevini yapıyor. İkimizin de sağlık durumu iyi" diye konuştu.
?BABAMA KARACİĞERİMİ BAĞIŞLADIĞIM İÇİN MUTLUYUM´
Babasına karaciğerini bağışlamak için zayıfladığını belirten Karagöz, "Karaciğerimi bağışlamak için kilom fazlaydı. Doktorlar tarttılar ve 101 kilo çıktım. Sonra boyuma ve kilo endeksime göre kilo vermemi söylediler. 3 ay içinde kendi imkanlarımla hiç kimseye başvurmadan 17 kilo verdim. Zayıflayınca gidip karaciğerimi bağışladım. İçimde çok şükür bir soru işareti kalmadı. Babama karaciğerimi bağışladığım için mutluyum. Babamın duacısıyız. Babamın en kısa zamanda aramıza dönmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.
Talas Belediyesinin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği kültür, sanat ve maneviyat etkinlikleri, her hafta sonu yoğun katılımla devam ediyor.
Kayseri Süper Amatör Küme’nin 22. haftasında oynanan 6 maçta 32 gol atıldı.
Sarı kırmızılı ekip üç haftalık serinin ardından sahasında kaybetti. Maçın sonucu kadar sezon boyunca dikkat çeken bir istatistik de öne çıktı.
Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.
Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.