BAKAN ÖZHASEKİ:

?BÖYLE BİR COĞRAFYA KOLAY KOLAY HERKESİN ELİNE GEÇMEZ? ...

Anahtar Kelimeler: BAKAN ÖZHASEKİ
BAKAN ÖZHASEKİ:
Siyaset 26.03.2017 17:45:12 0
Haberi Sesli Oku

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sinop´la ilgili olarak, ?Böyle bir coğrafya kolay kolay herkesin eline geçmez? dedi.
Sinop´a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret etti. Valiliğe gelişinde il protokolü tarafından karşılanan Bakan Özhaseki, Valilik Şeref Defteri´ni imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, ?Bugün Türkiyemizin en güzel, en huzurlu, en keyifli mekanlarından birindeyiz, Sinop´tayız. Daha önce sayın vekilimle birkaç kez Sinop´a gelmeyi, şehircilik açısından da Sinop´ta olayı bir kez daha görmeyi beraberce istişare etmiştik ama kısmet olmamıştı. Bir başka vesile ile bugün gelmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile de değerli valimizin de brifingini dinledik. Benim bakanlığıma ait olan ilgili birimlerin brifingini dinledik. Değerli belediye başkanımızla istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde aslında geniş zamanlı bir şekilde Sinop´a gelip, Sinop´la ilgili düşündüklerimi, geleceğe ait Sinop´la ilgili yapılabilecek olan bir takım projeleri görüşmek istiyorum. Bu sefer biraz hızlı bir program var. Diğer ilçeleri birer saatlik aralarla dolaşmak icap ettiğinden birçok konuyu belki istişare edememiş, tartışamamış olabiliriz ancak 21 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapmış ve daha sonra Ankara´da bu işlerle hala iştigal edip devam eden birisi olarak doğrusu benim de aktarmak istediklerim var. Böyle bir coğrafya kolay kolay herkesin eline geçmez. Burada yapılabilecek olanlar da belli. O noktalarda sayın valimiz, değerli milletvekilimiz ve belediye başkanımız Ankara´ya gelecekler. Belediye başkanımızın da bir, iki tane daha sorunu var. Onları da getirecekler. Ankara´da biz masaya yatıracağız. İlgili genel müdürlerimizi çağıracağız, konuşacağız. Ama benim sözüm 1-2 ay içerisinde mutlaka Nazım Maviş Bey´e, değerli valimize misafir olarak geleceğim. Sinop´la ilgili burada neler yapılabilir konuşacağız. Şunun için bunları söylüyorum. 81 vilayetimiz var, 81 vilayetimizin kendine has avantajları var, dezavantajları var. Her vilayet birbirine benzemez. Her vilayet aynı şeyi yapmak zorunda değil, her vilayet aynı kalkınma modeli ile geleceğe adım atamaz. Çünkü Kars´a bakarsınız belki hayvancılık öndedir. Antalya´ya bakarsınız turizm öndedir. Kayseri´ye barksanız belki ticaret, sanayi öndedir. Buraların planlaması bile ayrıdır. Ticaret şehrinin planlaması, turizm şehrinin planlaması, hayvancılık tarım şehrinin planlaması ayrı ayrıdır. Burada yapılacak bütün yatırımlar da o şehrin avantajlarını daha yukarıya çekebilmek için yapılır. Bu açıdan bizim biraz geniş zamanlı Sinop´ta oturup tartışmaya, görüşmeye, istişareye ihtiyacımız var. Doğrusu ben de yıllardır belediye başkanlığı yapan, bu işlerin içerisinde biri olarak eğer Sinop´a azıcık da olsa katkım olursa bundan müthiş derecede mutluluk duyacağım? diye konuştu.
Bakan Özhaseki, valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı´na geçerek partililerle buluştu.

Haber Kaynak : İHA

Meteoroloji'den don uyarısı...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Erciyes 38 FK sahasında takıldı

TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Huzurevinde hızlı değişim! 7 günde baştan sona yenileniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.

ERÜ’den görme engelli sporcular ile anlamlı etkinlik

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.

Tomarza'da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.

Akçakaya ve Endürlük’te 30 prestijli parsel ihaleyle satışta

Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.

Büyükkılıç; Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.

KAYMEK'ten KPSS ve LGS öncesi deneme sınavları

KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.

Kayak severlere müjde! Sezon o tarihte açılıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.

Başkan Yalçın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü" programına katıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Büyükkılıç: "17 Aralık, bu milletin hafızasından silinmeyecek"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...

Kayseri'de kar yağışı etkili oldu

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.

Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin sağlıklı bir kış geçirmesi için hazırız"

Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.

İşçi servisi tır dorsesine arkadan çarptı: 22 yaralı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.

JEOTERMAL SERA OTB İHALESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...