BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?DEPREME HAZIR TÜRKİYE´Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde gelinen son durumu değerlendirmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan bir toplantıda masaya yatırdı. Bakan Özhaseki başkanlığındaki toplantıda başta Fikirtepe olmak üzere kentsel dönüşüm çalışmaları detaylı olarak ele alındı.

Toplantıda depreme karşı alınması gereken önlemlere değinen Bakan Özhaseki, depremlerden çıkarılan acı derslerin tekrar yaşanmaması için bakanlık olarak sürdürülen çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Özhaseki, ?Her yıl 500 bin konutu dönüştürerek mevcut sağlıksız yapıları yeniliyoruz. Bakanlık olarak yerel yönetimlerimize kentsel dönüşüm finansmanının sağlanması ve yasal mevzuatın hazırlanması noktasında çalışmalar yaptık. Depremlere hazır Türkiye´yi yerel yönetimlerimiz ve vatandaşlarımızın işbirliğinde hep birlikte inşa edeceğiz? açıklamalarında bulundu.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile bakanlık ve belediye yetkilileri de hazır bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı