Tarih: 04.02.2017 18:03

BALIK TEZGAHLARI GÖZ ALIYOR !

Facebook Twitter Linked-in

Somon, Lüfer, Kefal, Mezgit, Çipura, Hamsi İstavrit tezgahlarda boy gösteriyor? Hepsi şifa kaynağı, hepsi vitamin deposu ? Lakin gel gelelim fiyatlar cep yakıyor? Sizler için balıkçılar sokağını gezen haber ekibimiz tezgahlarda hangi balıklar var, hangi balığın mevsimi ve bu balıkları hangi yöntemlerle pişirmeliyiz sorularına cevap aradılar?
Balıkçılar 1 Ekim´de av yasağının kalkması ile ?Vira Bismillah? deyip açıldılar denizlere ve sezonun yarısı geride kaldı? Mayıs ayı sonuna kadar denizde var olan türlü balık çeşitlerini çıkartıp bizlerin beğenisine sunacaklar?
Şubat ayı itibarı ile birçok balığın mevsimi sona ererken çinekop, kofana, mezgit,kefal, somon, hamsi, istavrit tüketmenin tam zamanı olduğunu belirten balıkçılar Omega 3 deposu olan balığın hem şifa hem de lezzet kaynağı olduğunu belirterek bol bol tüketilmesini öneriyorlar?
Peki mevsim balıklarını hangi yönetmle pişirmeliyiz? Balıkçılar ağırlıklı olarak ızgara ve buğlamayı önerirken kızartmesı muhteşen olanları da es geçmediler?
Kayseri´de balık tüketme kültürü oluştu mu sorumuza ise herkes hep bir ağızdan ?Evet? bileri sevindirdi?
HABER: C.ÜSTEN


Video Haber


BALIK TEZGAHLARI GÖZ ALIYOR ! Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —