Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile bir araya geldi. Teşkilat mensuplarına Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarını anlatan Başkan Çelik, gece gündüz çalışarak hizmet ettiklerini belirtti ve ortaya çıkan eserlerden dolayı belediyelerle övünülebileceğini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile Kocasinan ve Melikgazi ilçe yöneticilerini Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı yatırımlarla ilgili bilgilendirdi.
Yaptıkları her işin takdir edildiğini ve vatandaşlarını beğenisini aldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?2017 yılında değeri 1 milyon ve üzeri olan 400´den fazla ihale yaptık. Küçük ihaleleri ve doğrudan teminleri saymıyorum. Şu an 700´den fazla noktada şantiyemiz var. Bunlardan dolayı piyasaya verdiğimiz para 1 milyar TL´yi geçti? dedi.
?DÜZGÜN ÇALIŞILINCA ALLAH BEREKETİNİ VERİYOR?
Bütçeye titizlikle uyduklarını ve her işlerini gerçek ve reel yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, Plan Bütçe Komisyonu´ndaki AK Parti ve MHP´li meclis üyelerinin bundan dolayı ziyaret ederek teşekkür ettiklerini söyledi. Düzgün çalışıldığı takdirde Allah´ın bereketi verdiğini vurgulayan Başkan Çelik, ?Yapılan çalışmalardan dolayı belediyelerinizle övünebilirsiniz. Nasıl bir işletme olursanız olun yönettiğiniz bir bütçe ve insan topluluğu vardır. Sabah besmeleyle dükkanın kapısını açıp içindeki kasaya mukayyet olursanız, harama ve helale de dikkat ederseniz bereketi arkasından geliyor? diye konuştu.
Konuşmasında ulaşım yatırımlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Çelik, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Kocasinan Bulvarı´ndaki katlı kavşaklara yaz trafiğinin çok yoğun olması nedeniyle yaz mevsimi sonunda başladıklarını söyledi. İnşaatların bitiş süresinin 2018 yılı Haziran ayı olarak görüldüğünü ifade eden Başkan Çelik, ?Ancak biz daha önce tamamlayacağız. Fuzuli´deki katlı kavşağın üzerini açtık. Melikgazi Belediyesi önündeki katlı kavşağın üzerini de 15-20 güne açarız. Böylece Kızılırmak Caddesi´nden trafik akışını sağlarız. Ocak içi olmasa da şubat´ın başında Melikgazi ve Fuzuli´yi açmış oluruz. Melikgazi Katlı Kavşağı´nın devamında Gültepe Bulvarı girişinde iki adet at nalı şeklinde alt geçit planlamıştık; ancak 40 adet büyük çınar gidiyordu. İhalesini yapmış olmamıza rağmen projeyi değiştirerek çınarları kurtardık. Buradaki alt geçitlerin bitiş süresi 2018´in sonu; ama yaz aylarının başında bitireceğiz. Bunlar bitince Kartal Kavşağı´ndan Doğumevi´ne kadar olan aksı ışıksız ve kesintisiz hale getireceğiz? dedi.
?25 METRELİK ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER ALACAĞIZ?
Kocasinan Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı´na yapılacak katlı kavşaklarla ilgili de bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, yeni açılacak yollar ve raylı sistem hatları konusunda da açıklamalarda bulundu. Kuzey-Güney aksındaki raylı sistem hattı için Anayurt´tan Furkan Doğan Yurdu´na kadar olan bölümüne ocak-şubat gibi başlayacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Şehir Hastanesi´nin ulaşımı için buldukları formüle de değindi. Hastanenin 2018 yılı başında açılması düşünülerek Bekir Yıldız Bulvarı´nda çalışacak 25 metrelik raylı sistem büyüklüğünde elektrikli araç ihalesine çıkacaklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Burada üçüncü bir toplu taşım hattı gerçekleşecek. Elektrikli otobüsler bataryalı oldukları için kataner hattı çekilmeden çalışacak? şeklinde konuştu.
Mini cep terminalleri, Keykubat Şehir Parkı başta olmak üzere yeni yeşil alanlar, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi, 5 yıldızlı sosyal yaşam merkezleri, spor tesisleri, eğitim projeleri, kütüphaneler, emniyet müdürlüğüne yapılan hizmet binaları, ilçelere yapılan yatırımlar, Beydeğirmeni Besi Bölgesi gibi çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, KASKİ´nin altyapı yatırımlarından da bahsetti. Kayseri´deki içme suyunun Türkiye´deki en uygun ve en kaliteli su olduğunu dile getiren Başkan Çelik, bu kalitedeki suyu bu kadar ucuz bir başka belediyenin kullandıramayacağını kaydetti. Altyapı otomasyonunda Türkiye´nin en iyisi olduklarını da belirten Çelik, ?Kanalizasyon yatırımlarımızla nüfusun yüzde 97´sine ulaşmayı planlıyoruz. Atık su arıtmada da yüzde 95´lere ulaşacağız. Bu rakamlara ulaşabilecek belediye yok? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes´teki yatırımlar, KAYMEK, Genç KAYMEK ve Huzur Çınarı çalışmaları, 9 günde 580 bin ziyaretçinin geldiği ve Türkiye´nin konuştuğu Kitap Fuarı, Kent Ekmek Fabrikası, Erguvan Tesisleri ve kültür sanat faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.