Başkan Büyükkılıç: “5 yılda kırsala 2 milyar TL’lik hizmet”

Başkan Büyükkılıç: “5 yılda kırsala 2 milyar TL’lik hizmet”

Başkan Büyükkılıç: “5 yılda kırsala 2 milyar TL’lik hizmet”
Güncel 19.11.2023 14:00:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, göreve geldiği günden bu zamana kadar yaklaşık 5 yıllık sürede merkez ile kırsalı ayırt etmediklerini, kırsalın en ücra köşesinde dokunmadık alan bırakmayarak, hizmetlerin ve yatırımların 2 milyar 54 milyon 734 bin TL’yi aştığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, göreve geldiği 31 Mart 2019’dan bu yana geçen yaklaşık 5 yıllık süre içerisinde şehrin merkezi kadar kırsal kesimlere de hizmet noktasında büyük özen göstererek, çok önemli ve özel yatırımlara imza attı. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 16 ilçedeki tüm kırsal mahalleye hizmet götürme gayretinde olduklarını, kilitli parke çalışmalarından sanat yapılarına, oyun parkı ve halı sahadan sosyal tesislere, sıcak asfalttan yol yapım ve tarımsal faaliyetlere kadar ilçelerde dokunmadık alan bırakmadıklarını vurguladı. İlçelerde ve kırsal mahallelerde sorunları yerinde tespit edip, en ücra mahalleye varana kadar tüm ilçelere hizmet götürdüklerinin altını çizen Büyükkılıç; "İlçe belediye başkanlarımızla el ele gönül gönle, kentin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her bir köşesine alt ve üst yapı yatırımları yaptık. Merkez, kırsal ayırt etmiyoruz. Kırsalın en ücra köşesinden merkeze kadar uzanan ‘hizmet’ yolculuğumuz sürüyor” dedi. Başkan Büyükkılıç, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca yaklaşık 5 yılda kırsal kesime şu hizmetlerin yapıldığını anlattı;
“3 milyon 787 bin 295 metrekare kilit parke döşeyerek, mahallelerimizi çamur ve tozdan kurtardık. 30 bin 922 metre korige boru ve baks gibi sanat yapıları döşedik. 98 bin 767 adet trafik işaretlemeleri yaparken, 23 bin 86 metre otokorkuluk bariyer kurduk. Zorlu kış mevsimleri şartlarında 13 bin 234 kilometrelik yol ağında karla mücadele ettik. 125 bin 80 kilometrelik yayla, arazi yolları bakım ve onarımı yaptık. 13 bin 247 kilometrelik yolda asfalt yama çalışması gerçekleştirdik.”
Kent merkezi kadar kırsal kesimdeki vatandaşlara da hizmet götürdüklerini vurgulayan Büyükkılıç, kırsala yaklaşık 5 yılda 2 milyar 54 milyon 734 bin TL yatırım yaptıklarını ifade etti.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.