BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AK PARTİ TEŞKİLATLARIYLA BAYRAMLAŞTI

“BELEDİYELERİMİZ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AK PARTİ TEŞKİLATLARIYLA BAYRAMLAŞTI
Siyaset 1.08.2020 16:58:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve İl Başkan Vekili Nuh Kurtsoy ile birlikte Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve teşkilatın tüm kademeleriyle bayramlaştı. Büyükkılıç, video konferans yöntemiyle gerçekleşen bayramlaşmada, “Böyle de bayramlaşsak birbirimizi çok özlediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programında AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkan Vekili Nuh Kurtsoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ve il yöneticileri ile ilçe başkanları hazır bulunurken önceki dönem bakanlar Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş, Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, ilçe belediye başkanları ve yöneticiler video konferans yöntemi ile hazır bulundu.

Başkan Büyükkılıç, konuşmasının başında, tüm teşkilatın bayramını kutlayarak, Allah’tan sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlara erişmeyi diledi.

İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’na rahatsızlığından dolayı bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten ve “İnşallah en kısa zamanda kendilerini aramızda görmeyi arzu ettiğimizi dualarla temenni ediyoruz” ifadesini kullanan Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Değerli başkanlarımız adına hepinizin bayramlarını tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlara erişmek temennisinde bulunuyorum. Tabi Kayserimizde böyle bir bayramlaşma sürecini yaşamış olmak içimize sinmiyor ama bu bir realite. Amacımız maske, mesafe, temizlik üçlemini hayatımıza geçirmek, yaşam felsefesi haline getirmek. Bu süreci en kısa sürede bitirme gayretinde olacağız. Buna dikkat ediyor, bu hassasiyet içerisinde hareket ediyoruz. Malumunuz resmi bayramlaşmamız vilayetimizin programında yapıldı. Askeri erkanla, emniyet mensupları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile bayramlaşma yapıldı. Şehitliklerimiz ziyaret edildi. Şehitlerimize bu manada bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine sabırlar temenni ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum. Aynı zamanda Kayserimizde bir sevince vesile olan bir durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kayserisporumuzun ligde kalması yönünde irade gösterildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı ile ilgili alınan önlemlere ilişkin bilgiler de verdi. Başkan Büyükkılıç, “Belediyeler olarak biz gerekli önlemleri aldık. Gerek satış öncesi gerek satış sonrası gerekse kesim sırasında ve kesim sonrasında alınması gereken önlemleri zabıta açısından, güvenlik açısından temizlik açısından mezarlıkların ziyaretleri açısından azami derecede hayata geçirmeye çalıştık. Elbette pandemi sürecinden kaynaklı olarak daha dikkatli olmalıyız. Ziyarette bulunmamalıyız. Bulunduğumuz ziyaretleri de çok kısa tutmayı hep beraber önerdik. Bu yönde de çok şükür ciddi manada bir sıkıntı oluşmadı. Kayserimizde bayramımızı huzur içerisinde geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Sıcak bir dönemdeyiz. Atıklarla ilgili de belediyemiz gerekli önlemleri aldı. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı oluyorlar. Atıkların malumunuz sokak hayvanları tarafından yenilmesi sırasında parazite sebep olacağını bir hekim olarak hatırlatmak istiyorum. Bu açıdan hepimiz bulunduğumuz çevreyi ve etrafımızı koruyacağız. Sağlıklı bir şekilde bayramımızı ifa edeceğiz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, konuşmasına, şöyle devam etti:

“Malumunuz bu sene Hac organizasyonu yapılamadı. Suudi Arabistan’da yaşayan Müslümanlar tarafından hac ibadeti gerçekleştirildi. İnşallah bizler de sanki oradaymış gibi, arafatta vakfe mantığı içerisinde bayramımızı huşu içerisinde ifa ettiğimize inanıyorum. Ve bayram sonrası da hep beraber sağlıklı bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdürmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere biliyorsunuz bir sevinç daha yaşattı. Bütün dünya Müslümanlarının bu sevinci paylaştığına inanarak Ayasofya ile ilgili yapılmış olan asli hüviyetine kavuşmasıyla ilgili irade gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Çünkü Fatih’in eseri, Fatih’in fetih sembolü olan bu caminin asli hüviyeti ile devam etmesi hepimizin gönlünde olan bir yerdi. Müslümanların özlemiydi. Çok şükür bu özlemimizi gidermiş olduk. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ay yıldızlı Türk Bayrağımızın altında vatanımız milletimizi devletimize inancımıza sahip çıkma duygumuzu elimizden almasın, gönlümüzde daha da fazla pekiştirsin diye buradan belirtmek istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu şekli ile de olsa birbirimizi özlediğimizi belirtmek istiyorum. Sabreden başarır diyerek bu günlerin geçeceğini belirtiyorum. Sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyorum”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, partililerin bayramını kutlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sürecinde herkesin dikkatli olması gerektiğini hatırlatan ve devletin bu süreci çok iyi yürüttüğüne dikkati çeken Özhaseki, “Pandemi sürecinde sağlık sistemimizle övünüyoruz. Bu az bir şey değil. Avrupa Birliği ülkeleri Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere ve Amerika Türkiye kadar bu mücadelede başarılı olamadı. Hem hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi. Hem ilgi var. Ölüm oranları yüzde 2 oranında. Bu müthiş bir başarı. Ayrıca bu hastanelerden hiç bir vatandaştan bir lira alınmadan hizmet ediliyor. Dünyada hiçbir örneği yok. Bu işin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sağlık ekibidir.” dedi.

Özhaseki, Ayasofya konusuna da değinerek şöyle konuştu:

“86 yıllık bir rüyamızdı. Allah dostu olan, muhafazakar olan herkesin rüyasıydı. Allah nasip etti. Bu bizim rüyamızdı. Allah'a hamdolsun ki bu bizim Liderimize ve siyasi ekibimize nasip oldu. Müzmin muhalefet her şeyin tersini söylüyor. Allah bir deseniz tersini söylüyorlar. Böyle bir grupla karşı karşıyayız. Şehir Hastanesi meselesinde de olduğu gibi sürekli karşı çıkıyorlar. Pandemi oluncaya kadar Şehir Hastanelerine attıkları iftiralar kulaklarımızda duruyor. Allah'tan Şehir Hastaneleri'ni yapanlardan razı olsun. Ezandan rahatsız olmayan bu Ayasofya meselesinde müttefiktir. Diyanet İşleri Başkanımızın sözlerini de çarpıtanlar bunlardır. Bütün Müslümanların sevinci oldu Ayasofya. Fatih'in vakfiyesinin nasıl kullanılacağını biz biliriz. Batılı ülkelerin bir cümle konuşmaya hakkı yoktur. Bizim özgürlüğümüze egemenliğimize kimse karışamaz.”

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.