Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Çocuklarımız, yavrularımız geleceğimizdir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz varislerimizdir. Çocuklarımıza çok daha iyi bir gelecek için çalışıyor, onları gözetiyoruz” dedi.
Dünyada her yıl 20 Kasım günü farkındalık oluşturmak için kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Büyükkılıç, “Anne karnına düşen her insanın yaşama hakkı vardır. Hele ki çocukların hakları daha önceliklidir ki onlar kendi hakkını savunacak olgunlukta, yaşta ve anlayışta değildirler. Onları sindirmemek, sevmek ve gözetmek gerekir. İnsanlığın gereği, devletlerin, sorumlu kurum ve kuruluşların görevi de budur” dedi. Mesajında, ‘Çocuklarımız ve yavrularımız geleceğimizdir’ diyen Büyükkılıç, şöyle devam etti;
“Çocuklarımız korumalı, haklarını gözetmeli ve daha iyi yaşam sunmaya gayret göstermeliyiz. Bu minvalde çocuğa, insana, canlıya, mahlûka bakmalı, onlara sahip çıkmalıyız. Türkiye’mizde nüfusun yaklaşık yüzde 30’u çocuktur. Genç nüfusumuz da bir o kadar çoktur. Yani genç, dinamik bir ülke olarak bu dinamiklerimize, çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Çocukları sadece gözetmek korumak değil, onları yetiştirmek de bizim görev ve sorumluluklarımız kapsamındadır.”
Başkan Büyükkılıç, KAYMEK, Huzur Çınarı ve Bilim Merkezi gibi kurumlarla çocukların gelişimine katkı sağlayacak birçok eğitim ve hizmet sunduklarının altını çizerek, mesajında “Ayrıca ‘ağaç yaşken eğilir’ düşüncesiyle çocuklarımız için müzik okulu, kütüphane gibi projelere imza atıyoruz. Bunları hızla hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Hizmetlerimizde çocuklarımızı kapsayacak şekilde planlamalar yapıyor, hizmetlerimize onları da dâhil ediyoruz. İnşallah bu gaye, gayret ve niyetlerle çocuklarımıza çok daha iyi bir gelecek hazırlayacağız, onları gözeteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocuklarımızın daha iyi bir hayata sahip olmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.