Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda 3 gün boyunca tiyatro severlerin karşısına çıkan Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile bir araya geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19-20 ve 21 Ocak’ta Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşan, ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ isimli tiyatro oyununu sahneleyen Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile buluştu.
Kültür sanata Büyükşehir Belediyesi olarak çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, Ankara'da yaptığı çalışmalar sonucunda Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kurulmasına vesile olarak, kente yeni bir zenginlik, yeni bir güzellik kazandırdığını söyledi.
Büyükkılıç, Kayseri’de yerel yönetim ve hizmetlerimizin dışında kültürel ve sanatsal etkinliklerini artırmak adına büyük bir gayret ve uğraş verdiklerini belirterek, “Bu çerçevede kazandırdığımız Kayseri Devlet Tiyatrosu kentimiz için çok önem arz ediyor. Şehrimiz sanat hayatına önemli katkılar sağlayan Devlet Tiyatrosu’nda birbirinden keyifli oyunlar sahnelenmeye devam ediyor. Sanat ve sanatçının değerini bilen kadim bir şehir olarak Kayseri’de misafir ettiğimiz ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ oyununu sahneleyen değerli tiyatro oyuncularımızla bir araya geldik” diye konuştu.
Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları da Başkan Büyükkılıç’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, Kayseri gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri ve güzellikleri olan bir şehirde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Güngör Dilmen’in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen 2 perdelik ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ oyunu, Osmanlı' da 1800'lü yılların sonlarına doğru, sarayda doğup büyümüş Mahitap hatunun çırağ edilerek Aksaray'ın eski, köhne konağının bulunduğu Bican efendi sokağına taşınması ile başlayan hikâye, bir aşk kadını olan Mahitap hatunun aradığı aşkı bu sokakta bulduğunu sanıp olayların onu bambaşka bir duruma sürüklediğini anlatıyor.
19 v 20 Ocak’ta sahnelenen ve sanatseverlerden tam not alan oyun, 21 Ocak günü de Kayseri Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri’de mandacılığı geliştirmek ve manda ürünlerini markalaştırmak için yapılan çalıştayın raporunu Bakanlığa sundu. Kent, mandacılıkta ihtisas merkezi olma yolunda ilerliyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazanan 12 milli sporcu ve antrenörlerini makamında ağırladı. Çiçek, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Detaylar Haberimizde...
İYİ Parti heyeti, Kayseri İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel'i ziyaret ederek şehirdeki göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..