Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘Sanat ile Dönüştürüyoruz Sergisi’nin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Her atığın çöp olmadığını, geri dönüşümden el emeği göz nuru muhteşem eserlerin yapılabileceğini gösteren kursiyerlerimize yürekten teşekkür ederim” dedi.
Düzenlediği sanat ve mesleki eğitim kurslarında kursiyerlerin eğitimlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, kursları ve sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor.
Bu çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından düzenlenene ‘Sanat ile Dönüştürüyoruz Sergisi’nin Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu Fuaye alanındaki açılışı, Başkan Büyükkılıç’ın katılımlarıyla açıldı. Serginin açılışını, Başkan Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Av. Neşe Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve kursiyerle birlikte gerçekleştirdi.
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sıfır atık projesi ile ilgili çalışmalar şehrimize hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Teşriflerinden dolayı hanımefendiye, değerli il başkanımıza, kıymetli eşime ve her bir hanımefendiye gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyor, hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ve katılımcılarla birlikte sergideki ürünleri inceledi.
Sergi açılışının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Farkındalık Müdürü Hülya Çakır tarafından ‘Sıfır Atık Yolculuğunda Kadınların Güçlendirilmesi’ Eğitim Semineri verildi.
Seminere katılan ve burada konuşan Başkan Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, özünde sıfır atık prensibinin nesilden nesile aktarıldığına değinerek, “Sıfır atık çocukluğumuzdan beri öğrendiğimiz annelerimizden, babalarımızdan, ananelerimizden öğrendiğimiz bir program. Bunu şimdi burada bilimsel olarak pekiştireceğiz” dedi.
Sıfır atık projesinin 7 yıl kadar önce başlatıldığını hatırlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Av. Neşe Özhaseki de “Emine Erdoğan Hanımefendilerin himayelerinde sıfır atık projesi başlatıldı. Hemen Çevre Şehircilik Bakanlığında bunun uygulamalarına geçildi. Büyük verim elde edildi” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ise, sıfır atık bilincini halka halka çevreye yayılacağını ve bu bilinçle sergiden ayrılacaklarını ifade etti.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.