Başkan Büyükkılıç, meslek lisesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı

Başkan Büyükkılıç, meslek lisesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı

Başkan Büyükkılıç, meslek lisesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı
Güncel 18.10.2023 13:52:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kariyer Günleri çerçevesinde Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle tecrübelerini paylaştı.
Eğitim alanında yaptığı yatırım ve hizmetlerle öğrencilerin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ayrıca ‘Kariyer Günleri’ kapsamında gençlerle buluşmayı sürdürüyor. Bu çerçevede, Başkan Büyükkılıç, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Türkiye’nin ilk ve tek meslek lisesi olarak yatak üreten tesislere sahip
Okul girişinde Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk ve tek meslek lisesi olarak yatak üreten tesislere sahip okulu gezdi. Öğrencilerle birlikte üretilen ve kendi markasını oluşturan yatakları ilgiyle inceleyen Başkan Büyükkılıç, Okul Müdürü Osman Yücel’den tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Baştan sona bir yatağın üretim sürecini takip eden Büyükkılıç, üretilen bin 400’üncü yatağın üzerine, markanın isminin yazılı olduğu logoyu yapıştırdı. Daha sonra Başkan Büyükkılıç, okulun konferans salonunda öğrencilerle buluştu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zenginlikler Şehri Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezi tanıtım filmleri de izletildi. Büyükkılıç, ‘Şehircilik anlamında önder olan, Kayseri’nin gülen yüzü, Kayserispor’a sayısız katkıları olan genç dostu’ diye kürsüye davet edildi.
Programda tecrübelerini paylaşırken, gençlere nasihatlerde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Büyükşehirlerin her türlü konforunun olduğu ama büyükşehirlerin sıkıntılarının en az olduğu bir şehirde yaşadığımızı unutmamalıyız. Kayseri, 1,5 milyon nüfusu ve 16 ilçesi ile aidiyet duygusu olan bir şehirdir” dedi.
“Sanayi ve ticaret şehri Kayseri”
Büyükkılıç, öğrencilere başarı temennilerinde bulunarak, “Meslek Lisesi’nde bulunmanızdan dolayı sizlerin alnından öpüyorum. Nitelikli alan ve bu alanın da en güzeli, en başarılısı olmalısınız. Tesiste yapılan iki güzel çalışmayı yerinde izledik. Üreten olmak, bir şeylerin parçası olmak, aranan olmak ne kadar güzel bir duygu. Sanayi ve ticaret şehri Kayseri diyoruz” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Asurlular döneminde ticaretin ilk anayasasının yazıldığı Kültepe Kaniş-Karum’daki kazılarda çıkan 25 bin tableti sergileyecekleri bir müze yaptıklarını da hatırlatarak, hem Kültepe’ye hem de Yahyalı Kapuzbaşı Şelaleleri’ne öğrencilere özel gezi düzenlenmesi talimatı verdi. Ayrıca Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili bilgiler paylaşarak, kayağa ilgisi olan öğrencilere ücretsiz kurs verilmesini de istedi.
Kayseri’de kültür sanat alanında da özel çalışmalar yapıldığını hatırlatan Büyükkılıç, Kayseri Devlet Tiyatrosu kurulduğunu, Perşembe günü tiyatronun başlayacağını ifade etti.
1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 3 gün sürecek Gastronomi Günleri düzenleneceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ayrıca yapımı son aşamaya gelen yeni havalimanının da Kayseri’ye yakışan çiçek gibi bir proje olacağını anlattı.
Okçuluğa ilgi duyan öğrencilere Türkiye’de bir numara olan Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi'nde ücretsiz kurs ayarlanması talimatı veren Büyükkılıç, 11 kütüphanede ve üniversitelerde çay, çorba ikramları yapıldığını da ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, öğrencilere ulaşımdan, su faturasına, kırtasiyeden nakdi yardıma kadar yapılan desteklerden bahsetti.
Öğrencileri hafta sonu oynanacak olan Rizespor maçına da davet eden Büyükkılıç, gençlere sarı kırmızılı Kayserispor forması hediye etti.
Okul Müdürü Osman Yücel de mesleki eğitime önem veren, aynı zamanda Kayseri’nin tarihsel gelişiminde şehrin yaşanılabilir hale gelmesinde yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.
Kayseri’yi müzelerle donatma yönünde gayretlerini sürdürdüklerini de hatırlatan Büyükkılıç, Milli Mücadele Müzesi’nin tarihi ve öneminden bahsederek gençlere müzeleri gezmeleri yönünde tavsiyede bulundu.
“Sizleri çok seviyoruz”
Başkan Büyükkılıç, gençlere kendilerini geliştirmeleri yönünde öğütler vererek, şunları söyledi:
“Biz sizleri çok seviyoruz. Vaktinizi iyi değerlendirin. Yabancı dili çok önemseyin. 150 ülkeye ihracat yapan bir Kayseri’den söz ediyoruz. İnşallah sizler yabancı dillerle, gayretlerinizle, ürettiklerinizle daha fazlasını sağlayacaksınız. Hep bizden daha ileride olacaksınız, bizden daha fazlasını yapacaksınız. Gelişmişlik böyle bir şey, gurur duyarız sizlerle. Ulaşımda, eğitimde, sporda, kültürde, müzeleşmede, kütüphaneleşmede sizlere layık olma yolunda gayret gösteriyoruz. Güvenli bir liman Kayseri, huzur şehri bunun kıymetini bilmeliyiz. Kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisindeyiz. Ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, inancımıza sahip çıkan nesiller olarak yetişeceğiz. Bunlar çok önemli.”
Başkan Büyükkılıç’a öğrenciler ve öğretmenler tarafından Kayserispor ve Memduh Büyükkılıç işlemeli çini, TBMM önünde Mustafa Kemal Atatürk ve kurmaylarının bulunduğu tablo ve Büyükkılıç’ın fotoğrafının işlendiği kupa hediye edildi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayserispor deplasmandan 1 puanla döndü

Trendyol Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında Zecorner Kayserispor, deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bünyan Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli personeli kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi, Türk Yerel Hizmet Sendikası ile imzalanarak çalışanların mali ve sosyal hakları güvence altına alındı.

Kayseri trafiğinin kalbi bu merkezde atıyor: Vali Çiçek’ten Trafik Kontrol Merkezi’ne ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi’nde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ağırlayarak trafik koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor U19, Konyaspor deplasmanında son dakikada yıkıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Ligleri U19 PAF Ligi’nde mücadele eden Zecorner Kayserispor U19, ligin ilk yarısının son haftasında deplasmanda Konyaspor U19 ile karşı karşıya geldi.

Kayseri Süper Amatör Küme’de 14. hafta hakemleri açıklandı

Kayseri Şeker Mustafa Kılıç Süper Amatör Küme’de 14. hafta maçlarını yönetecek hakemler Kayseri İl Hakem Kurulu tarafından açıklandı. Zirve ve alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmalar yarın oynanacak.

Kayseri Ülküspor, Sindelhöyük Yıldızspor karşısında 3 puan peşinde

Kayseri 1. Amatör Küme B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Kayseri Ülküspor, 14. hafta maçında Sindelhöyük Yıldızspor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, kalan maçların tamamını kazanmayı hedefliyor.

Baki Ersoy: "Emekliye ayrılmış vatandaşlarımızın refahı boynumuzun borcudur"

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emekliler, çiftçiler, esnaf ve sanayicilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Konyaspor – Kayserispor Maçının VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak Konyaspor – Kayserispor karşılaşmasında VAR görevini Kadir Sağlam üstlenecek. AVAR olarak ise Hakan Yemişken görev yapacak.

Hayırsever Tacir Ailesi İl Sağlık Müdürü Erşan'ı ziyaret etti

Hayırsever Tacir Ailesi, Kayseri'ye kazandırılan 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ı ziyaret etti. Açılan istasyonlar gezilerek sağlık personeline başarılar dilendi.

Kayseri için namaz vakitleri (20 Aralık)

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Haber'de...

Sağlık Bakanlığı'ndan aşılama takvimi uyarısı!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, çocukluk dönemi aşılarının önemine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Haber'de…

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (20 Aralık)

Kayseri’de bugün ayaz ve sisli hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre gece ve sabah saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşecek, gün içinde en yüksek sıcaklık 8 derece olacak.

Kayseri'de cumartesi pazarı nerelerde kurulacak? (20 Aralık)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kayserispor, Konyaspor deplasmanına 5 eksikle çıkıyor

Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Kayserispor’da 4 futbolcu sakatlık, 1 futbolcu ise ceza nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Kocasinan Şimşekspor, Onikişubat İdman Yurdu deplasmanında

Bölgesel Amatör Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Kocasinan Şimşekspor, 11. hafta maçında deplasmanda Onikişubat İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek.

Şekerspor, Süper Amatör Küme’de ilk yarıyı lider bitirdi

Kayseri Süper Amatör Küme’de 13 hafta süren ilk yarıyı Kayseri Şekerspor zirvede tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun ilk bölümünü namağlup lider olarak bitirerek büyük bir başarıya imza attı.