BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ YEREL YÖNETİMLER ZİRVESİ’NDE

BÜYÜKKILIÇ: GELİŞMİŞLİĞİN GETİRDİĞİ ANLAYIŞLA ŞEHRİN KONFORUNU SAĞLIYORUZ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ YEREL YÖNETİMLER ZİRVESİ’NDE
Güncel 10.06.2020 17:24:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yerel Yönetimler Zirvesi'nde kent bilimleri alanında uzman Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile “Güzel bir Türkiye” projesi kapsamında "Kent ve Kentsel Sürdürülebilirlik" konusunu anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Zirvesi’nde, Prof. Dr. Ruşen Keleş’in moderatörlüğünde İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplam 4 oturumun bulunduğu zirvenin ilk kısmında Kentsel Sürdürülebilirlik konularında yerel yönetimlerin neler yaptığına dair konular ele alındı.

Tecrübelerini aktaran Başkan Büyükkılıç, corona sürecinin herkesi çok etkilediğini ve sorumluluk anlamında yerel yönetimlerin bir kez daha öne çıktığının hep beraber görüldüğünü söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Dayanışmanın, paydaşlarla birlikte süreci kontrol etmenin ve hızlı kararlar alıp uygulamanın insanların sağlığı ve gelişimi açısından ne kadar önemli olduğu her yönüyle ortaya çıktı” dedi.

Sürdürülebilirliğin sürekli, dengeli ve açık olması gerektiğine işaret eden Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Kayserimiz Erciyes’in eteklerinde, Mimarsinanımızın güzide şehri. Adeta açık hava müzesi, bütün tarihi dokunun ve değişik medeniyetlere ve sahipliği yapmış olmanın zenginliğiyle ‘ben buradayım, insanlığa hizmet etmek istiyorum. İnsanlığın benim kazanımlarımı paylaşmasını istiyorum’ der gibi haykıran bir şehir. 6 bin yıllık geçmişi olan, Kültepe, Kaniş ve Karum gibi değerleri olan Kayseri’nin bir bakıma damarlarındaki ticari anlayışın buradan kaynaklandığını söyleyebiliyoruz”

Başkan Büyükkılıç, “Sürdürebilirlik, çevre ve gelecek diyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve doğmamış nesillerimize daha güzel bir gelecek bırakma anlayışı içerisinde hareket etmemiz gerekir diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla Sultan Sazlığı Kuş Cenneti olarak tanımlanan 301 tane kuş çeşidinin olduğu Kapadokya’nın giriş kapısı olarak nitelendirdiğimiz, Erciyes’in eteğindeki bu sazlığımızın mutlak korunması gereken alanlar içine girmiştir. Bu haber bizleri ayrıca sevindirdi. Burasının korunma anlayışına özellikle özen göstermemiz gerektiğini bir kez daha paylaştık” dedi.

Sürdürebilirliğin çevreyi koruma ve geleceğe taşıma olarak da değerlendirilebildiğini ancak, alt yapısı olmayan bir şehrin tarihi koruma yönünde irade gösteremeyeceğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Biz sadece tarihi dokuyu, insanların gereksinimlerini paylaşmayla şehrin sürdürülebilirliğini sağlayamayız. Can dostlarımız, hayvanlarımızı ve çevreyi de önemseyen bakış açısında olmalıyız. Hiçbir şey fazlalık olarak yaratılmamıştır. Her şeyin doğası içinde dengesi vardır. Bu dengeyi bozmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu için İzmir’in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Bir doktor olarak, şu anda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Batının güzelliğiyle orta Anadolu’yu birleştiriyoruz. Erciyes’in zirvesinde de buluşturuyoruz. Bütün güzellikleri korumak, bu şehirlere sahip çıkmak bizim olmazsa olmazımız. Geleceği çok aydınlık gördüğümü söylemek istiyorum, insanları ve sorumluluk makamında bulunan kişilerin bir şeyler yaptığını görüyorum. Kimse yaptığı işleri kendisi için yapmıyor. Şehri için ve geleceği için yapıyor. Şehircilik, birbirini anlama , anlatma ve barışık olmayla önemli oluyor. Buradan tüm İzmirlilere Başkanımız Tunç Soyer nezdinde selamlarımı iletiyorum” dedi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.