Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde hizmet verdiği mobil mutfakta, görevli personele yemek dağıttı. İzmir, Bursa gibi şehirlerden deprem bölgesine gelen personel, Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ve dua ederek, “Allah bin kere razı olsun. Her yerde Kayseri belediyesi var” dediler.
Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları ve üst düzey bürokratlar ile birlikte gittiği Kahramanmaraş deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç, büyükşehir belediyesi tarafından deprem bölgesinde kurulan mobil mutfakta hazırlanan yemekleri hem personele hem de depremzedelere dağıtmayı da ihmal etmedi. Büyükkılıç açıklamasında, “Adeta seferber olduk, bu yarayı milletimiz saracak, sarıyor. Benim bu dördüncü gelişim, devletimiz güçlü, bunun altından bu ekip, bu kadro, bu devlet, bu Cumhurbaşkanı hep beraber dayanışma içerisinde kalkar. Devletimiz kurum ve kuruluşlarıyla burada. AFAD’ıyla, Kızılay’ıyla, İçişleri Bakanlığımızın jandarma ekibiyle, askerimiz, polisimiz burada” şeklinde konuştu. Görevliler de Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Allah razı olsun başkanım, Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin, dua ediyoruz” diye dua ettiler.
Büyükkılıç’ın bölgeye verdiği desteklerden dolayı minnettar olduklarını vurgulayan bir görevli kadın da; “Kayseri, Kayserililiğini gösterdi, Allah razı olsun tüm kardeşlerimizden tabi. 4 gündür İzmir’den geldik, buradayız. Her yerde Kayseri belediyesinin aş evleri, yemek işleri personelleri canı gönülden boş geçirmiyorlar. Sabah nöbete giderken ‘bari bir çayımızı iç’ diyorlar. Misafirperverliğinizden, yardımseverliğinizden Allah razı olsun” diye konuştu. Bursa’dan gelen bir kadın görevli ise Kayserililerin çadırında güvenle durduğunu belirterek, şöyle konuştu;
“Allah onlardan razı olsun. Gecenin üçünde bile aç kalsak, ‘Kayseri çadırı var’ diyoruz. Hepinizden, emeğinizden razı olsun. Takdire şayan. Benim ekibim gitti Bursa’ya, ben tek kaldım, Kayserililerin çadırında güvenle duruyorum. Ekibiniz de çok güzel, kalben ve gönülden Allah bin kere razı olsun. Ben Bursa’lıyım ama Kayserililerin böyle olduğunu bilmiyordum.”
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.