Güncel
14 Nisan 2021 - 18:19
Güncelleme: 14 Nisan 2021 - 18:19

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN ‘TURİZM HAMLELERİ’ SONUÇ VERDİ

Kayseri, toplam yabancı turist sayısında 2019 yılında iller arasında 20. sırada yer alırken, 2020 yılında ise 13. sıraya yükseldi

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN ‘TURİZM HAMLELERİ’ SONUÇ VERDİ

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın hem tarihi hem de kültürel yapısı ile Türkiye’nin tam kalbinde yer alan ve 6 bin yıllık doğa ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Kayseri’nin tanıtımı için yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. Kayseri, toplam yabancı turist sayısında 2019 yılında iller arasında 20. sırada yer alırken, 2020 yılında ise 13. sıraya yükseldi.

Her yıl 15-22 Nisan arası Dünya Turizm Haftası olarak kutlanırken, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerek yer üstü gerekse yer altı turizm potansiyeli bakımından turizm çeşitliliğinde önde gelen Kayseri, hak ettiği yere somut adımlarla ilerliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin turizm konusunda yaptığı çalışmalar da karşılık buluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün il il turizm istatistiklerinde Kayseri, turist ziyaretçi sıralamasında 2020 yılında pandemiye rağmen bir önceki yıla kıyasla yükseliş kaydetti. Buna göre Kayseri, toplam yabancı turist miktarında 2019 yılında iller arasında 20. sırada yer alırken, 2020 yılında ise 13.sıraya yükseldi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin örnek belediyeciliğinin yanı sıra 6 bin yıllık tarihi ve kültürel geçmişe sahip örnek bir turizm şehri olarak anılması için gayret gösterirken, Büyükşehir Belediyesi de turizm konusundaki öncü hizmetleri ile şehrin tanıtımına katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Kayseri’nin turizm anlamında dünyaya açılan kapısı sayılan Erciyes Kayak Merkezi, dünyada en gözde kayak merkezleri arasında yer alıyor. Hem kayak merkezi ve kış sporları konusunda hem de Kayseri’nin turizm değerlerini dünyaya tanıtma noktasında büyük görev üstlenen Erciyes Kayak Merkezi, başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri ile ABD’den de turistleri misafir ederek Kayseri’nin adını dünyaya duyuruyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin en önemli turizm zenginliği olan Erciyes’ten sadece kış sporları alanında değil, geliştirilen projeler, yapılan sıcak su araştırmaları ve altyapı çalışmaları sayesinde sporun ve turizm faaliyetlerinin hemen her alanında yılın 12 ayı boyunca faydalanılması için gayret gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi, kadim kent Kayseri’nin, Yamula Barajı kıyısında milyon yıllık antilop, fil, gergedan, zürafa fosillerini ve Kaniş Karum’da Anadolu’daki tablet şeklinde ilk yazılı belgeleri gün yüzüne çıkardı. Arkeoloji turizmi yanında, zengin mutfağı ile gastronomi, kadim kültürü ile kültür turizmi, eşsiz doğa güzellikleri ile de şehrin zengin turizmini öne çıkarmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, benzersiz doğa ve tarih değeri Koramaz Vadisi’ni de, UNESCO Dünya Geçici Listesi’ne girmeye hak kazandırdı.

Başkan Büyükkılıç’ın önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin incisi Erciyes’ten Kapuzbaşı Takım Şelalesi’ne, doğa harikası olan Sultan Sazlığı’ndan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’ne, Anadolu’da ticaretin ilk başladığı yer olan 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü’nden Kayseri Kalesi’ne ve Gesi Bağları’ndan, hanları ve kervansarayları gibi değerlerine kadar birçok tarihi eserini turizm alanında tanıtarak, marka bir şehir olma kararlılığını sürdürecek.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14