Güncel
28 Mart 2021 - 15:34
Güncelleme: 28 Mart 2021 - 15:34

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN

YENİ HUKUK FAKÜLTESİ’NE TEMEL SÖZÜ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni kurarak bugünlere taşıyan Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı’nın Genel Kurulu’nda, üniversite bünyesinde kurulacak Hukuk Fakültesi’nin temel çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacağını söyledi. Her zaman eğitimin ve bilimin destekçisi olduklarını belirten Başkan Büyükkılıç, destek sözünü “O bizim boynumuzun borcu” ifadeleriyle açıkladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni kuran Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı’nın Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurula Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Başkanı ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve vakıf üyeleri katıldı.

 

Başkan Büyükkılıç, üyesi bulunduğu vakfın genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Kurum ve kuruluşlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır. Kurum ve kuruluşlarımızın da aidiyet duygusu oluşturacak nitelikte olması gerekir. İşte o aidiyet duygusuna layık olacak bir kuruluştayız. İsmine ayrıca hayranım, değerli büyüğümüz Nuh Naci Yazgan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Üyelerimizin yapısına, hayırseverlerimizin isimlerine bakıyorum, her biri ayrı bir değer olan Kayseri’mizin güzel insanlarının bir oluşumu olarak şehrimizin tanınmasına en güzel katkıda bulunuyor. Kayseri makarr-ı evliya, makarr-ı ulema diye bilinir, gerçekten alimler şehri, veliler diyarıdır” dedi. Gençlere hitap edeceği, onların eğitimli, donanımlı geleceğe güven içerisinde bakmasını sağlamanın herkesin görevi olduğunu belirten Büyükkılıç, ““Şehir birbirine sahip çıkar, kenetlenirse pozitif çalışmalar çıkıyor. Biz şehrimizin sevdalısıyız, biz insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin sevdalısıyız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi daha iyi noktaya taşımak için çalıştıklarını, bu kapsamda 1 milyon 260 bin metrekare Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde insanların ne istiyorsa içerisinde bulabileceğini, yeni havaalanı ile birlikte 8 milyona hitap edecek bir potansiyel çıktığını, Belsin’den Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni kapsayacak olan tramvay hattı ile Talas Anayurt raylı sistem hattının yapıldığını hatırlattı.

 

Başkan Büyükkılıç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne açılacak olan yeni hukuk fakültesinin temel çalışmalarının Büyükşehir tarafından yapılacağını ifade ederek, “Siz değerli hayırseverlerimiz Kayseri’mize yakışacak hukuk fakültemizi kazandırmışsınız biz daha ne isteriz, temel atılacakmış, o bizim boynumuzun borcudur. Hayırseverlerimize Allah hayırlı, uzun ömür versin. Tıp Fakültesi için de inşallah en kısa zamanda yerimizi buluruz, onları da değerlendirir, istişare ederiz. Bu şehre ne yapılması gerekiyorsa biz varız” şeklinde konuştu.

 

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı’nın Genel Kurulu’na güven tazeleyerek görevine devam eden Mustafa Nevzat Özhamurkar’a ve vakıf yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ
Anahtar Kelimeler: BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14