Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, güven tazeleyerek ikinci kez Yahyalı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na seçilen Orhan Kalem’i ziyaret ederek tebrik etti.
Başkan Esat Öztürk ziyarette yaptığı konuşmada; “Orhan Başkanımızı ve esnaflarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Esnaf ve Sanatkârlar Odamızda görev yapmış önceki dönem başkanlarımıza da şükranlarımı sunuyor, ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyorum. Biz pandemi döneminde esnaflarımız ile birlikte vefa örneği gösterdik. Onların halleriyle hâllenip, dertleri ile dertlendik. Biz hep yanlarında olduk. Buradan bir kez daha belirtmek istiyorum, biz esnaflarımızın ve odamızın her zaman yanındayız. Başkanımıza görevinde başarılar diliyorum. ” Dedi.
ESNAFLARIMIZ FİYAT İSTİKRARINI SAĞLASIN
Konuşmasında ilçedeki esnaflar arasındaki fiyat istikrarsızlığını dile getirerek Yahyalılı esnaflara seslenen Başkan Esat Öztürk; “ Esnaf Odası Başkanımızı ziyaret ederken bu konuyu dile getirmek istiyorum. Maalesef esnaflarımız arasında fiyat istikrarı konusunda sıkıntılar var. Geçen günlerde yaptığımız mini bir araştırma da maalesef esnaflarımız arasında çok ciddi fiyat farkları olduğunu gördük. Örneğin; 1 m kablo’ da 20 TL’ye yakın fiyat farkı olduğunu tespit ettik. Ürünlere uygun fiyat veren esnaflarda şüphesiz kazanıyor. Arada bu kadar fark olmamalı diye düşünüyorum. Bu duruma belediye başkanı olarak üzüldüm. İnsanlarımız alışveriş için yakın ilçelere veya Kayseri’ye giderse biz güç kaybederiz. Bu ilçeden biz göç veririz. Esnaflarımız kar edecekler ama bunu makul ölçülerde yapsınlar. Bu şekilde de enflasyonun artmasına engel oluruz. Bu konu ile ilgili Orhan Başkanımız ile de görüşüyoruz. İnşallah esnaflarımız daha duyarlı olacaklardır. “ diye konuştu.
Göreve ikinci kez seçilen Yahyalı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Kalem’ de ziyaretinden ve desteklerinden dolayı Başkan Esat Öztürk’e teşekkür etti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.