Kayseri´de bebek arabasından çanta, bir araçtan cep telefonu ve bir kişinin bıçakla tehdit edilerek cep telefonunun çalınması olayları ile ilgili olarak yakalanan 2 kardeş tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Şeker Mahallesi Zuhal Caddesi üzerinde bir araçta bulunan cep telefonu 2 kişi tarafından kapının açılması suretiyle çalındı. Güllük Mahallesi Karakuş Sokak´ta meydana gelen bir diğer olayda ise bir iş yeri önünde duran bebek arabasından içinde cep telefonu, altın kolye ve 150 TL para bulunan kadın çantasını 2 kişi çalarak kayıplara karıştı. Bir diğer olayda ise Hürriyet Mahallesi Fırat Caddesi üzerinde bir kişi cep telefonunun bıçaklı kişiler tarafından yağmalandığı ihbarında bulundu. Alınan ihbarların ardından çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayların meydana geldiği bölgelerde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde olayların faili olduğu belirlenen E.T. ile D.T. kardeşler, Gaziosmanpaşa Mahallesi Hale Sokak üzerinde ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Hırsızlık anları kameralarda
Öte yandan, iki kardeş tarafından gerçekleştirilen hırsızlık olayları ise kameralara takıldı. Bir iş yeri girişine bırakılan bebek arabasındaki kadın çantasını gören E.T. ve D.T., caddenin sakinleşmesinin ardından çantayı alarak kayıplara karıştı. Bir diğer olayda ise E.T. ve D.T.´nin park edilen bir otomobilin kapısını açarak cep telefonunu aldığı görüntüler de saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen E.T. ve D.T. kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece ´hırsızlık ve yağma´ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.