BENLİ, HES’İ ANLATTI

BENLİ, HES’İ ANLATTI

BENLİ VE İL JANDARMA KOMUTANI ALBAY ÇELİK MASKE DENETİMİNİ BİRLİKTE YAPTI


 

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ile birlikte denetime çıkan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını vatandaşların cep telefonlarına indirerek nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdi.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda tüm il ve ilçelerde yapılan COVID-19 tedbirlerine yönelik denetimlerin 2.si gerçekleştirildi.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen denetimler, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik tarafından yapıldı.

Denetimlerde, İl Sağlık Müdürü Benli ve Jandarma Komutanı Çelik, maske kullanımı, mesafe ve temizliğin önemini vurgulayarak işletmelerin aldıkları önlemleri yerinde incelediler.

İl Sağlık Müdürü Benli, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, vatandaşların koronavirüs hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadıklarını güvenli şekilde paylaşmasına yardımcı olan ve yeni düzenleme ile birlikte düğünlerde mecburi tutulan “Hayat Eve Sığar” (HES) mobil uygulamasını da vatandaşlara anlattı.

Covid-19 denetiminde vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve korunma tedbirleri ile ilgili olarak bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Benli, bir çok vatandaşa HES uygulamasının nasıl yükleneceğini ve nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdi.


Haber Kaynak : İHA

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı
Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe
Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem
Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas
Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler
İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti
Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı
Şeffaf Oda'da 120. buluşma
Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti