BÜYÜKKILIÇ SÖZÜNÜ TUTTU, ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI
Hem elektrik üretilecek hem de çevre kirliliğini önleyecek 4.5MW kapasiteli Beydeğirmeni Biyogaz Tesisinde sevindiren bir gelişme yaşandı.
Kayseri'nin en büyük yenilenebilir enerji ve tarım projesi 4.5 megavatlık Beydeğirmeni Biyogaz Tesisi’nin 1.5 megavatlık kısmı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kamuoyuna duyurduğu 30 Haziran tarihinden 1 gün önce elektrik üretimine başladı. Tesisin, 1.5 megavatlık kısmının devreye alınmasıyla, hem 5 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması hem 7 milyon metreküp doğalgaz rezervine eş değer elektriğin üretilmesi hem de tarımsal üretim ile istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yakından takip ettiği ve ekonomi, çevre ve atık yönetimi gibi başlıklarda Kayseri’ye yakından ilgilendiren Beydeğirmeni Biyogaz Santrali’nde ilk elektrik üretilmesinin sevinci yaşanıyor.
Başkan Büyükkılıç’ın Haziran başında gerçekleştirdiği denetimde kamuoyuna duyurduğu “30 Haziran’da elektrik üretilecek” açıklamasının ardından fedakârca yürütülen çalışmalar sonuç verdi ve ilah edilen tarihten 1 gün önce elektrik üretimi gerçekleşmiş oldu.
Toplamda, hem 15 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması hem 20 milyon metreküp doğalgaz rezervine eş değer elektrik üretmesi hem de tarımsal üretim ile istihdama katkı sağlaması beklenen 4.5MW Biyogaz Tesisi’n 1.5 megavatlık kısmı Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör işbirliği ile EPDK tarafından lisanslama işlemleri de tamamlyanarak sorunsuz bir şekilde hayata geçti. Projede elektrik enerjisi üretiminin yanı sıra çevre kirliliğinin giderilip, atık yönetiminin de sağlanması amaçlanıyor.
İLK ETAPTA 7 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ REZERVİNE EŞ DEĞER ELEKTRİK ÜRETMESİ HEDEFLENİYOR
Santral binası, idare binası ve 2 adet reaktörün yapımı tamamlanarak elektrik üretimine başlanan tesiste, 1.5 megavatın devreye alınmasıyla, hem 5 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanması hem 7 milyon metreküp doğalgaz rezervine eş değer elektrik üretmesi hem de tarımsal üretim ile istihdama katkı sağlaması hedefleniyor.
Elektrik üretiminin yanı sıra çevre kirliliğini de önleyecek tesis, yatırımcı firmanın 4.5 megavatı tamamlayacak şekilde inşaatına devam etmesinin yanı sıra önümüzdeki dönemlerde gübre üretimi de yapılacak, sonraki süreçte ise güneş enerjisi üretimi de gerçekleşecek.
Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nden ahırlarını tamamlayıp, hayvanlarını getiren ve besiye başlayan hak sahiplerinin, biyogaz tesisi ile atık sözleşmelerini yaptıkları, gübrelerinin Biyogaz tesisi yüklenici firma tarafından alınmaya başladığı da belirtildi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.
Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?
Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl
Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, uzun süren burun tıkanıklığı ve koku kaybının nazal polip belirtisi olabileceğini söyledi. Uzmanlar, bu belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde maden göçüğünde hayatını kaybeden Bayram Bostancı, mesai arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Madenciler tabutu yaklaşık 2 kilometre taşıyarak vefa örneği gösterdi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı son istatistikler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Suriyeli sayısındaki düşüşü ortaya koydu. 2025 yılında başlayan azalışın 2026’da da devam ettiği görüldü.