BİLGİYURDU´NDA

BİLGİYURDU´NDA

KERBELA ANILDI

İslam dünyasının kanayan bir yarası, Emeviler döneminin kara lekesi olan Kerbela olayı 1377. yılında Kayseri´de anıldı.
Bilgiyurdu Derneğince gerçekleştirilen Ahmet Vehbi Ecer Konferanslarının üçüncüsünde Kerbela Olayına yer verildi. Konferans öncesi kısa film gösterisi sunuldu. İlan edildiği üzere 19.30´da başlayan konferansa konuşmacı olarak tarihçi - yazar Melik Arvas katıldı. Melik Arvas konuşmasında Muharrem ayının 10. gününün önemini vurgulayarak; ?Aşure günü olarak bilinen muharrem ayının 10. günü Kerbela Olayı´nın yaşanmasının yanında aynı zamanda, Nuh´un gemisinin karaya oturmasıdır. Tufanın bitmesidir. İnsanların tekrar yeryüzüne ayak basmalarıdır. Yunus peygamberin balığın karnından kurtulmasıdır. Yusuf (a.s)´ın kuyudan ve zindandan kurtuluş günüdür.? dedi.
Hz. Peygamber´in Hz. Hüseyin´i severken sık sık sahabelerin göreceği şekilde hep boynunu öptüğünü, fakat bu mesajın Kerbela´da anlaşılmadığını ifade eden Arvas, konferansında Hz. Osman (R.A)´ın halife seçilmesinden başlayarak Cemel Savaşı, Sıffın Savaşı, Haricilerin meydana çıkışı, Muaviyenin halife oluşu, Hz. Hasan´ın, eşi ?Cade´ tarafından zehirlenmesi, Kerbela olayı ve sonrasını anlattı.
Dernek başkanı Mustafa Öztürk ise, Tarihçi Melik Arvas´a plaket takdiminden sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:
?Yiğit insanı belirleyen birinci nitelik, zulme ve haksızlığa ölümü bile göze alarak karşı çıkmasıdır. Hz. Hüseyin´i ölümsüzleştiren işte bu vasfıdır. Bu yüzden Hz. Hüseyin, yiğitler ve şehitler dizisinin en büyük isimlerinden biri olmuştur. Her devirde zalimler ve yezitler olagelmiştir. Ancak bu zalim Yezid´lerin karşısına dikilen Hüseyin´ler görmek, her zaman mümkün olamamıştır. Zulme, haksızlığa direnen bütün yiğitlere selam olsun.?
Konferans, Melik Arvas tarafından okunan Kur´an-ı Kerim ve dua ile sona erdi.
Bilgiyurdu Derneğinin, ?Vehbi Ecer konferansları´na 28 Ekim 2016 Cuma günü Saat 19.30´da Prof.Dr. Ali KAYA´nın vereceği, ?Cumhuriyet´ten Günümüze Türkiye´de Ekonomi´ konulu konferansla devam edilecek.


Haber Kaynak : İHA

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı
‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı
2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı
Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu
Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri
“KAYBİS yeni sezonunu açtı”
Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek
“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”
HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı
1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı
Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu
Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor