Memleketlerinden gurbete bayatlamayan yufka ekmek götürüyorlar
Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan kadınların isteği üzerine mahalle muhtarı tarafından yaptırılan ekmek evinde, 1 yıl bayatlamayan doğal ekmek yapılıyor. Mahallede yaşayan kadınların ekmeklerini pişirdikleri ev, yufka zamanı geldiğinde 1 gün bile boş kalmıyor.
İlçeye bağlı Şahmelik Mahallesi’ndeki ekmek evine komşu mahallelerden ve gurbetten gelen vatandaşlar da sadece un, su ve tuz kullanılarak ekmek pişiriyor. Yapılan ekmekler 1 yıl boyunca bayatlamadan tüketilebilirken, gurbetten gelen vatandaşlar da giderken yaptıkları ekmeklerini götürüyor. İkinci ekmek evi için çalışmalara başlayacağını söyleyen Şahmelik Mahalle Muhtarı İsrafil Çal; "Bayanlarımız bizden ekmek evi hizmeti istediler, bizim köyümüzde eleme evi vardı yenisi yapılınca eski eleme evini de ekmek evine çevirdik. Köylülerimiz burada ekmeklerini yapıyorlar, dışarıdan köylülerde geliyor, komşu köylerden gelenler oluyor, Gurbetçiler geliyor burada ekmeklerini yapıyorlar paket yapıp götürüyorlar. Ama bir tane yetersiz kalıyor, Belediyemize müracaatta bulunacağım ve bir ekmek evi daha yaptırmayı düşünüyorum. Bizim köy biraz büyük 400 haneye tekabül ediyor 800-1000 nüfuslu bir köy. Bu yüzden ikinci ekmek evini yaptıracağız" ifadelerini kullandı.
En iyi yufka ekmeğinin mahallelerinde yapıldığını söyleyen Rukiye Aynur da, "Köylüler olarak toplandık yufka ekmek yapıyoruz, çok güzel oluyor. Her yıl bu aylarda toplanıp köyümüzde ki ekmek evimizde yufka yapıyoruz. En güzel yufkayı da Şahmelik köyümüz yapar o kadar iddialıyız" dedi.
Asiye Küçük ise "Burada ekmek yapıyoruz, bugün benim ekmeğimi yapıyoruz. Bu ekmekler buradan Konya, Aksaray, gibi yerlere çocuklarımıza torunlarımıza gurbetçilerimize gönderiyoruz. Gurbette yufka ekmek yapmak isteyenlerde buraya gelip burada yapıp gidiyorlar” dedi.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.