BU İLÇEDE AKTİF POZİTİF KORONA VİRÜS VAKASI YOK

YEŞİLHİSAR İLÇE MERKEZİNDE COVİD-19 POZİTİF VAKA BULUNMUYOR

BU İLÇEDE AKTİF POZİTİF KORONA VİRÜS VAKASI YOK
Sağlık 5.05.2020 16:44:00

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçe merkezinde aktif Covid-19 pozitif olan vaka bulunmazken, Yeşilhisar Kaymakamlığı da sosyal medya hesabından, "İlçemizde aktif pozitif vaka olmaması hep birlikte elde etmiş olduğumuz bir başarıdır" ifadesinde bulunarak, kısıtlama sonrasında sokağa çıkacak olanlara sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Kayseri’nin 16 ilçesinden biri olan ve Niğde kara yolu üzerinde bulunan Yeşilhisar ilçesinde, şu anda aktif Covid-19 vakası bulunmuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgınını engellemek için 16 bin 100 nüfuslu ilçede yetkililer gerekli tedbirleri alırken halk da bu tedbirlere harfiyen uyuyor. İlçede bulunan Cami Kebir Mahalle Muhtarı Bekir Akdağ halkın, yetkililerin aldığı tedbirlere uyduğunu ifade ederek; “Başta kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımız, emniyet teşkilatımız, 35 mahalle muhtarımız ilçemizde çok güzel çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız da çoluğu, çocuğu, kadını, erkeği bütün kurallara, yönetmeliklere uyuyor. Tedbirleri aldık. Devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Birlik ve beraberlik içerisinde tedbirleri elden bırakmayarak virüsün bir an evvel ülkemizden gitmesini sağlayacağız inşallah” diye konuştu.

Kuzey Mahalle Muhtarı Mehmet Can ise tüm mülki amirlere ve ilçe halkına teşekkürlerini ileterek; “Kaymakamımız başta olmak üzere mülki amirlerimiz ve muhtarların çok sıkı çalışmaları devam ediyor. Polis teşkilatına da çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin, biran evvel hastalığı def edelim. Kaymakamımız başta olmak üzere belediye başkanımız virüsle mücadelede başarılı oldular” dedi.

Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ilk vakadan bu yana Yeşilhisar ilçesinde 3 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve daha sonraki süreçte iyileşerek taburcu edildiği, ayrıca bu kişilerle temas halinde bulunan yaklaşık 25 kişinin de karantina sürecinin sona erdiği öğrenildi.

Yeşilhisar Kaymakamlığı ise sosyal medya hesabından, 3 günlük kısıtlamanın ardından yaptığı duyuruda, "İlçemizde aktif pozitif vaka olmaması hep birlikte elde etmiş olduğumuz bir başarıdır. Ancak çevre ilçelerimizde pozitif vakalara rastlanmakta, komşu olduğumuz illerin köylerinde karantina uygulamaları bulunmaktadır. Bu riskli bölgede hep birlikte bizlere düşen tedbiri elden bırakmamak ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaktır. Alışveriş için çıkma zaruriyeti varsa bunu mümkünse iftardan sonraya almak uygun olacaktır. Özellikle Pazartesi günleri gündüz vakitlerinde ilçe merkezimizde oluşan yoğunluğu engellemek için 4 Mayıs Pazartesi günü emniyet personeli tarafından denetimler yapılacak olup, sosyal mesafe kuralına uymayan iş yeri ve vatandaşlara idari yaptırım uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için alışverişlerini de hafta içine yaymalarını önemle rica ediyoruz" uyarısında bulundu.

Haber Kaynak : İHA

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.