Tarih: 11.12.2024 15:04

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

Üzeri için;

Sosu için;

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
  2. Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Diğer yanda iç harcını hazırlayalım.
  6. Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim.
  7. Yağları ilave edip kavuralım.
  8. Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim.
  9. Biberleri de rondoda çekip ilave edelim. İsteyen elinde doğrayabilir.
  10. İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim.
  11. İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim.
  12. En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim.
  13. Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
  14. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  15. Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
  16. Tavada bazlamaları pişirelim.
  17. Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim.
  18. 12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım.
  19. En üstede iç harçtan sürelim.
  20. 4 parçaya keselim.
  21. Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım. İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir.

Afiyetler olsun

Dubai Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

Fıstıklı krema için;

Çikolata sosu için;

Süsleme için;

Dubai Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Profiterol hamuru için ocağa aldığımız tencereye su ve tereyağını alarak eritip kaynatalım.
  2. Unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve hamurun soğuması için 10-15 dakika kadar bekletelim.
  4. Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları teker teker kırarak, her yumurtayı hamura güzelce yedirelim.
  5. Hamurumuz hazır olduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim ve ardından sıkma torbasına dolduralım.
  6. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye profiterol hamurunu aralıklı olacak şekilde sıkalım ve 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda kapağını hiç açmadan 40 dakika pişirelim.
  7. Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alarak karıştıralım.
  8. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  10. Antep fıstığı kreması ve toz Antep fıstığını da ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan profiterollerin içerisini sıkma torbasına aldığımız fıstıklı krema ile doldurarak üst üste sıralayalım.
  12. Üzeri için sos tavasına aldığımız kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  13. Çikolataları ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  14. Profiterollerin üzerine önce çikolata sosunu gezdirelim, ardından Antep fıstığı kreması gezdirip, kavrulmuş kadayıf ve Antep fıstıklarıyla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —