Tarih: 15.01.2025 13:26
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Fırında Soslu Karnabahar İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 tane yumurta
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
- 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- Tuz
Fırında Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
- Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
- Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
- Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
- Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Mantar Çorbası İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mantar Çorbas Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım.
- Ardından mantarları minik minik doğrayalım. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızı yıkayabilir, dilerseniz de silebilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyelim.
- Eridikten sonra soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Mantarları da ekleyelim ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Son kez tuzumuzu da ekleyelim ve karıştırarak çorbamızı ocaktan alalım.
- Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Karamel Şerbetli Kalburabastı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Karamel Şerbetli Kalburabastı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Şekeri tavaya alalım.Rengi döküp sıvılaşana kadar sallayalım tavayı.
- Ardından suyu ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Limonu içine atıp 10 dakika orta ateşte şerbet biraz koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Unu ekleyip yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamuru aparatta açıp kırık ceviz koyalım orta kısmına kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 190 derece fırında rengi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıyı soğuk şerbetle buluşturalım.
- Şerbetle buluşturduktan 2 dakika sonra tatlıyı ters çevirip üzerine tepsi kapatalım. 5 dakika tatlıları bu şekilde bekletelim.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —