Bu sabah yapılan bursluluk sınavında 15 yaşından büyük olan ve kimliklerinde fotoğrafları olmayan öğrenciler sınav salonuna alınmadı.
Kimliklerinde fotoğrafları bulunmayan ve sınava alınmayan öğrencilerin velileri yetkililerle tartıştı.
Sınav salonuna alınan ve yapılan kontrolde 15 yaşından 20 gün alan kız öğrenci sınavdan çıkarıldı.
Türkiye genelinde yapılan 2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı´nda 15 yaşından büyük olan öğrencilerden nüfus cüzdanlarında fotoğrafları olmayanlar sınava alınmadı. Sınava alınmayan öğrencilerin aileleri yetkililerle tartıştı.
Türkiye genelinde yapılan ve sabah saat 10.00´da başlayan 2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı´nda 15 yaşından büyük olan öğrencilerden yapılan kontrollerde nüfus cüzdanlarında fotoğrafları olmayanlar sınava alınmadı. Melikgazi ilçesine bağlı Nuri Has Ortaokulu´nda aynı sıkıntıyı yaşayan veliler, "Sınav kağıdında fotoğrafı var, TC kimlik numarası da tutuyor ama kızım sınava alınmadı. Gerekçe olarak kimlikte fotoğrafı yokmuş. Böyle bir bildiri de okul tarafından yapılmadı. Okuldan bildiri olsa itiraz etmeyiz ama bu konuda hiç bir bildiri yapılmadı. 16 yaşından 3-4 gün almış içeriye almıyorlar" dedi.
Sınava giremeyen bir öğrenci ise, "Kuralları okudum. Fotoğraf onaylı öğrenci belgesi ve kimlik isteniyor. Kimlikte fotoğraf istendiği yazmıyor ama buna rağmen bizi hiç bir şekilde içeri almıyorlar. Mağduruz" diye konuştu.
Okul bahçesinde sınava giremeyen öğrencilerin velileri ve diğer veliler arasında da yüksek sesle konuşma nedeniyle tartışma çıktı. Görevli polis memurları, sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılacağı ve rahatsız olacağı nedeniyle okul bahçesinde bulunan tüm velileri dışarı çıkardı. Bu sırada sınava giren ve doğum tarihi 12.05.2004 olan yapılan kontrolünde 15 yaşından 20 gün aldığı belirlenen ve sınav salonundan çıkarılan kız öğrenci, "Sınava girdim, 20 gün almışım diye sınavdan çıkardılar tekrar. Sınava başladım, yanlış bakmışlar nasıl yanlış bakarlar?" dedi.
Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi, 14 Mart’ta kar voleybolu heyecanına sahne olacak. Tekir Kapı’da kurulacak sahada takımlar mücadele ederken, sporseverler de kar üzerinde voleybol deneyimi yaşayabilecek.
Talas Belediyesinin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği kültür, sanat ve maneviyat etkinlikleri, her hafta sonu yoğun katılımla devam ediyor.
Kayseri Süper Amatör Küme’nin 22. haftasında oynanan 6 maçta 32 gol atıldı.
Sarı kırmızılı ekip üç haftalık serinin ardından sahasında kaybetti. Maçın sonucu kadar sezon boyunca dikkat çeken bir istatistik de öne çıktı.
Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.
Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.