Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Büyükşehir Belediye Başkanları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde yapmış olduğu zirvenin detaylarını Türkiye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´tan öğrendi. Zirveyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanları adına açıklamayı Başkan Büyükkılıç yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın yapmış olduğu Büyükşehir Belediye Başkanları Zirvesine katıldı. Toplantı sonrasında da yaygın medya kuruluşlarının canlı yayınına açıklamayı Başkan Büyükkılıç yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanları adına toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Sayın Cumhurbaşkanımız sağlıklı uygulamalar yapma anlayışı içerisinde hepimize öneriler ve tavsiyelerde bulundu. Daha sonraki süreçte belediye başkanlarımız 5´er dakika söz almak suretiyle hem görüşlerini açıkladılar hem de şehirleriyle ilgili sorunları dile getirdiler. Sonraki süreçte de toplantıya katılan Bakanlarımız tek tek bu tespitlere cevap verdiler. Yerel yönetimlerle ilgili yasa konusunda Bakanlarımız ve Belediye Başkanlarımızın ortak çalışması kararı alındı. Ayrıca bir whatsap grubu kurulması ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın hiç biri dışlanmadan dayanışma için birbirleriyle rahatlıkla görüşebilmeleri yönünde görüş belirtildi. Muhabbet ortamında milletin özlediği, arzuladığı ve yapılması gereken güzel bir çalışmaydı? dedi. Başkan Memduh Büyükkılıç, televizyonların canlı yayınında toplantıyla ilgili kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.
BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ndeki toplantının öncesi ve sonrasında Bakanlarla da görüşme imkanı buldu. Büyükşehir Belediye Başkanları zirvesine katılan Bakanlarla tek tek bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, bu görüşmelerde Kayseri ile ilgili bazı projeleri aktardı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.