Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Gençlik Kolları 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Büyükkılıç’ı AK gençler meşale ile kapıda karşılarken, gençlerin ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışları ile kürsüye gelen Başkan Büyükkılıç, “Arkasına bakmadan kim var dediğimizde adeta koşan ve her zaman bizlerin yanında olan sevgili gençlerimiz, her birinizin alnından öpüyorum” dedi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleşen AK Parti Kayseri Gençlik Kolları 6. Olağan Genel Kurulu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek ve partililer katıldı.
‘KAYSERİ SENİNLE GURUR DUYUYOR’ SLOGANLARI
Büyükkılıç’ı AK gençler meşale ile kapıda karşılarken, korona virüs tedbirlerinin üst düzeyde uygulandığı toplantı, coşkuyla yapıldı. Genel Kurul’da konuşma yapmak için gençlerin ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışları ile kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Arkasına bakmadan kim var dediğimizde adeta koşan ve her zaman bizlerin yanında olan sevgili gençlerimiz, her birinizin alnından öpüyorum. Bugün eğer biz buralardan sizlere layık olma yolunda hizmet ediyor bu çalışmaları yapıyorsak bu gençlik kollarımız, kadın kollarımız sayesindedir” dedi.
Kayseri’yi daha iyi noktalara taşımak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette bizler de sizlere layık olma yolunda Ankara’da değerli milletvekillerimiz, bakanlarımız ve hükümetimiz ile Kayseri’de teşkilatlarımızla el ele vermek suretiyle belediye başkanları olarak bizler Kayserimizi daha iyi noktalara taşımak, siz gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak, büyüklerimize layık olmak, hanım kardeşlerimize ve sevgili çocuklarımıza uygun projeler ile her bir kesimi göz ardı etmeden hizmet etme yolunda sizlere layık olmak için çalışacağımız buradan paylaşmak istiyorum. Allah’a şükürler olsun pandemi döneminde olmamıza rağmen mazeretlere sığınmadan, el ele vermek suretiyle sizlere layık olma yolunda, şehrimize, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize layık olma yolunda çalışmalarımızı sürdürdüğümüz, hiçbir zaman mazeretlere sığınmadığımızı belirtmek istiyorum. Bu anlamda çok şükür Kayseri’de birlik beraberlik, içerisinde iyi bir noktada olduk. Elbette gençlerimiz beklenti içerisinde, onlara layık olacak projeleri hak ediyor, biz de o yönde gayret gösteriyoruz.”
Başkan Büyükkılıç, kültürel alanda, sportif alanda, turizm alanında, eğitim alanında, şehre yakışan imarlaşma alanında hizmetler verildiğini belirterek, “İnşallah yapacağımız ve yapacak olduğumuz çalışmalar ile başta Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olmak üzere şehrimizi daha iyi noktaya taşıyacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Projelerimiz ile adeta inşallah her zaman olduğu gibi Kayseri’nin adından Türkiye’de söz ettirmek istediğimizi buradan belirtmek istiyorum. Sevgili gençlerimiz sizlerin donanımlı, eğitimli olması, birkaç tane yabancı dile bilen anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürmesi, mevcut bulunduğu alana layık olacak şekilde eğitimli ve donanımlı olması bizim olmazsa olmazımızdır. Bizlere Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları olmak yeter de artar. Kayserimizden her zaman olumlu olarak söz ettirdik, geleceğe taşıdık. İnşallah sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza layık olacak şekilde en güzel noktalara, her aşamada taşımak ümidi ve temennisiyle yapılan kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada gençliğinden beri aktif siyaset içerisinde olduğunu, aynı çizgide ömrünü tüketmeye devam edeceğini söyledi. Özhaseki, “Bizim partimiz sıradan bir parti değil. Bizim bir davamız var, bir derdimiz var. Bizim liderimiz de sıradan bir lider değil, o çocukluğundan, gençliğinden beri bir davaya inanmış, o dava uğruna gecesini gündüzüne katmış, canını hiçe saymış, hala bu yaşında da çalışmaya devam ediyor. O bizim elimizi açtığımızdaki dualarımız, o bizim secdeye vardığımızdaki gözyaşımız, Allah ona uzun ömürler versin, bize de yol arkadaşlığı yapma şerefini devam ettirsin inşallah” diye konuştu.
MERT, GÜVEN TAZELEDİ
Büyükkılıç, ayrıca güven tazeleyerek yeniden göreve gelen AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek’i ve yönetimini tebrik etti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.