BÜYÜKKILIÇ’DAN DEĞER GENÇLİK PROJESİ’NE DESTEK

BÜYÜKKILIÇ’DAN DEĞER GENÇLİK PROJESİ’NE DESTEK

BÜYÜKKILIÇ’DAN DEĞER GENÇLİK PROJESİ’NE DESTEK
Güncel 13.11.2021 14:28:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş’nin  - KAYMEK gençliğe yönelik yürüttüğü projeler arasında yer alan Değer Gençlik Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla ders başı yaptı. 

Genç dostu Büyükşehir’in Değer Gençlik Projesi’nin ilk dersi, KAYMEK TOKİ Beyazşehir Gençlik Merkezi’nde Başkan Büyükkılıç’ın katılımı ile başladı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Oğuzhan Postallı, KAYMEK A.Ş. Müdürü Denizhan Burhan ve öğrenciler katıldı.       

Değer Gençlik Projesi’nin ilk dersinde konuşan Başkan Büyükkılıç, değer adı altında yapılan çalışmayı çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti “Burada yapılan etkinlikleri yerinde değerlendirerek, gezerek, görerek, gerçekten hafta sonunun nasıl değerlendirileceğinin en güzel örneğini görmenin de mutluluğunu yaşadım. Amacımız bizleri seven güvenen siz dostlarımıza layık olma yolunda ekibimizle birlikte bir gayret içerisinde çalışma yapmak, bunu sağlarken Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile dayanışma içerisinde her türlü fedakârlığı yaparak ne gerekiyorsa birlikte insanlarımızın mutluluğu için gayret göstermek. İyi bir noktadayız Allah’a şükürler olsun. Daha fazlasını üretmek, oluşturmak, gençlerimize vermek adına da gayret içerisindeyiz. Hafta içerisinde değişik kurslarımızın olduğu gibi hafta sonlarında da gençlerimize yönelik ‘değer’ adı altında yapılan bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Ödüller almış bir belediyeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden genç dostu şehir ödülünü almak suretiyle de adeta gençlerin sözcüsü, gençlerin evi konumuna gelen bir şehir olarak anıldık.”                                        

Değer Gençlik Projesi kapsamında gerçekleşen ilk derse katılan Büyükkılıç, gençlerle birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.                                                                          

Daha sonra gençlerle spor yaparak basketbol oynayan Büyükkılıç, youtuber, Hüsn-i Hat, Ebru, robotik kodlama gibi derslere de girerek çalışmaları izledi. Başkan Büyükkılıç sonrasında ise tesisin konferans salonunda gençler ve aileleri ile sohbet etti.                                             

14-17 yaş arası gençlerin haftada 2 gün, yılda toplam 320 saat ücretsiz olarak verilecek eğitimleri içeren Değer Gençlik Projesi ile çocuklar ve gençler, özel olarak tasarlanmış 7 ayrı atölyede 25 farklı alanda gerçekleştirilen robotik kodlamadan, diksiyon eğitimine, Kaligrafi ve Filografi’den dijital tasarımlara kadar hemen her alanda eğitimler alarak sosyal, sanatsal, kültürel ve kişisel gelişim sağlayacak.                                                 

 

 

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.