Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yenilenebilir enerji üreten firmaların katılımıyla gerçekleşen Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor programına katıldı. Kayseri´nin ve ülkemizin bu alandaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, ülkemizin tam bir güneş cenneti olduğunu kaydetti?
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte katıldığı ?Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor? konulu toplantıda sektör temsilcilerine hitap etti. Ommer Otel´de düzenlenen toplantıda güneş enerjisi açısından en verimli bölgenin Orta Anadolu Hattı olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu hat üzerindeki Kayseri´nin önemini vurguladı.
Yenilenebilir enerjinin gerek çevre, gerek dönüşüm, gerekse dışa bağımlılık açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şehrimizin günümüz itibarıyla 319 MW kurulu gücü olduğunu belirterek, ?1 adet biyokütle, 1 adet rüzgar enerjisi, 2 adet doğal gaza dayalı kojenerasyon, ve 348 adet güneşe dayalı olmak üzere toplam 367 adet lisanssız elektrik üretim tesisi bulunmaktadır. Amacımız bunların sayısının artması yönünde gayret göstermektir. Güneş enerjisi öncelikle yüksek potansiyeli, kullanım kolaylığı, yenilenebilir ve çevre dostu özellikleri ile diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre daha hızlı bir şekilde yaygınlaşabilecek niteliktedir. Güneş ışınlarını elektrik enerjisine çeviren tesis sayısı hızla artmaktadır. Bu da Türkiye´nin elektrik enerjisi potansiyeline önemli katkı sağlayacak ve ilerleyen süreçte ithalatı da azaltacaktır. 2018 yılı sonu itibarıyla Türkiye´nin toplam enerji üretiminin yüzde 6´sı güneş enerjisi santrallerinden sağlanmıştır? değerlendirmesinde bulundu?
Ülkemizin kurulu güç anlamında dünya sıralamasında 12´inci sırasında yer aldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu alana diğer ülkelerden çok daha geç girmemize rağmen 17 yıllık AK Parti iktidarımız süresince devlet politikası olarak alım garantisi verilmesi ve ciddi teşviklerle desteklenmesiyle başta İç Anadolu olmak üzere çok değişik yerlerde bu yatırımlara rastlanmakta ve sayı dünyaya öncülük edecek şekilde hızla artmaktadır.?
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin hakim hissedarı olduğu KCETAŞ´ın 20 MW kurulu gücünde GES ve 14,3 MW kurulu gücünde HES tesisine sahip olduğunu da kaydetti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.