Öğrenci Dostu Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezi öğrencileri bilimle buluşturmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hafta sonu atölyeleri düzenlemeye devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bilime, eğitime, öğrenmeye ve öğrencilere ayrı bir önem veriyor. Bu kapsamda, bilimsel ve teknolojik alt yapısı ile bireylerin; yaparak, yaşayarak, deneyerek, dokunarak bilimsel süreçleri anlamalarını ve öğrenilen bu bilgilerin kalıcı hale gelmesini sağlamayı hedef edinen Kayseri Bilim Merkezi, minik öğrencilere yönelik atölyeler düzenliyor. Zengin içerikleri, öğretirken eğlendiren etkinlikleri ile öğrencilere yönelik gerçekleştirilen hafta sonu atölyeleri yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler, Bilim Merkezi’nde düzenlenen yelkenli yapıyorum, yerin katmanları yelpazesi, tasarım atölyesi, kuyruklu yıldız, biyomimikri, ayın evreleri, periskop, uzay merdiveni gibi farklı alanlardaki atölyelerde ilgi duydukları konularda meraklarını artırdı. Minik öğrenciler tasarladıkları ürünleri eğitmenleri eşliğinde heyecanla deneme fırsatı bulurken hem öğrendi hem de eğlendi.
Hafta sonları gerçekleştirilen atölyeler hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin www.kayseribilimmerkezi.com adresini ziyaret etmeleri gerekiyor. Ayrıca Kayseri Bilim Merkezi, Genç KAYMEK iş birliği ile KAYMEK tesislerinde öğrencileri bilimle buluşturacak atölyeler de düzenliyor.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...