BÜYÜKŞEHİR, HİZMETTE YERİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİ

“ALTYAPISI SAĞLAM KAYSERİ”

BÜYÜKŞEHİR, HİZMETTE YERİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİ
Güncel 7.12.2020 16:05:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) verilerine göre, bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşları aracılığı yılbaşından bu yana 380 bin metre kazı talebinde bulundu. Söz konusu miktar ile Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ortalama olarak her gün 1 kilometreden fazla kazı çalışması yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kurum ve kuruluşlarının Kayseri’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarının önemi ve büyüklüğü rakamlara da yansıdı.

Kayseri Büyükşehri Belediyesi, halka daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla bünyesindeki yatırımcı daire başkanlıkları ve KASKİ aracılığı ile 2020 yılında toplam 179 bin metre kazı talebinde bulunurken, hissedarı olduğu KCETAŞ, KAYSERİGAZ gibi kurumlar vasıtası ile ise toplam 201 bin metre kazı talebinde bulunarak toplamda ise 380 bin metre kazı talebi oluşturdu. Söz konusu miktar ile Büyükşehir Belediyesi’nden, ortalama olarak her güne 1 kilometreden fazla kazı talebi geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, istatistiklere yansıyan rakamların altyapıya verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Altyapısı sağlam, hizmetin ulaşmadığı tek bir karış yer bırakmamak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Toprağın altına yapılan yatırımın pek göze gözükmediğini ancak Büyükşehir Belediyesi olarak bunu “vazgeçilmez” olarak gördüklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, insan yaşamını kolaylaştıran tüm hizmetlerin temelini altyapıdan geçtiğini ifade etti.

Büyükkılıç, “Alt yapı ve üst yapı hizmetlerimizde pandemi sürecine rağmen verimli bir dönem geçirdik. Elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz gibi insanın yaşamını doğrudan etkileyen hizmetlerin Kayseri’nin tamamında olabilmesi için planlamalar yapıyoruz ve çalışmaları hayata geçiriyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘hepisinden iyice bir gönüle girmektir’. Gayretimiz ve gayemiz bu yöndedir. Gönüle girmek, dua almak, gönüllerde taht kurmak, gönüllerde yer edinmek önceliğimizdir. Bizim en büyük projemiz gönül belediyeciliğidir. Bu bağlamda kent merkezimiz dahil bütün mahallelerini kapsayacak şekilde 16 ilçemizi, gönül belediyeciliği felsefesi içerisinde kucaklıyoruz. Sosyal projelere de ağırlık veriyoruz, farklı kulvarlarda hizmet veren diğer kurum ve kuruluşlarımıza da desteğimizi esirgemiyoruz. Yolun başında söyledik; şehrin sorumluluk makamlarına gelenler sorunlara sorumsuzca yaklaşamaz. Bu anlayış içerisinde nerede bir sorun, nerede bir ihtiyaç varsa biz oradayız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.