Büyükşehir kütüphaneleri kitapseverlerin adresi oldu

Büyükşehir kütüphaneleri kitapseverlerin adresi oldu

Büyükşehir kütüphaneleri kitapseverlerin adresi oldu
Eğitim 8.08.2022 16:19:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

3 bin 750 kişi kapasiteli Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri, toplam 128 bin 212 basılı, 22 bin elektronik kitap ile 7 ayda 1 milyon 845 bin kitapseverin adresi oldu.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç öncülüğünde eğitime, bilime, bilgiye ve bunların muhatabı insana yaptığı yatırımlar ile kütüphanelerinde verdiği hizmetler sayesinde gönüllerde yer etmeyi sürdürüyor. Toplam 128 bin 212 basılı, 22 bin elektronik kitap bulunan, 3 bin 750 kişi kapasite ile 7 ayda 1 milyon 845 bin ziyaretçi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi kütüphaneleri, kentte kitapların yuvası, kitap kurtlarının ise adresi oldu.

9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü’nde de kütüphaneleri dolduran Kayseri’deki kitap kurtları, kent genelindeki Büyükşehir’e ait 9 donanımlı kütüphanede bilgi açlığını gideriyor. Kayseri’yi kütüphaneler kenti yapma hedefiyle bu konuda vatandaşlardan gelen talepleri ve gereklilikleri yerine getirmeye gayret gösteren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her birisi binlerce kitap dolu, donanımlı, temiz ve konforlu ortamı ile vatandaşlara da eğitime de katkı sağlıyor.

Son olarak 15 bin basılı, 22 bin elektronik kitap bulunan 800 kişilik kapasite ile Erkilet’te hizmete açılan kütüphanesiyle kentteki kütüphane sayısını 9’a çıkaran Büyükşehir Belediyesi, kütüphanelerinde üyelik çalışmalarını da yürütüyor. Kütüphanelerden alınan hizmeti kolaylaştırmak, en iyi şekilde istifade edilmesini sağlamak ve kitap okunmasını alışkanlık haline getirerek kitap kurdu sayısını arttırmak için yapılan üyelik faaliyetleri sonucunda, Kayseri’deki nüfusun ortalama 6’da 1’ine karşılık gelen toplam 246 bin 527 üye sayısına ulaşıldı.

2022 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında kütüphanelerden alınan ödünç kitap sayısı ise 135 bin 243 olarak gerçekleşti.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.