Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi ilçesinde hizmete açılan Devlet Hastanesi çevresindeki imar yollarında sürdürülen asfalt çalışmalarını ve çevre düzenlemesini yerinde inceledi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda Kayserililere kaliteli yerel yönetim hizmeti ulaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, merkezde ve kırsal ilçelerde ulaşım yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 400 bin TL maliyetli 8 bin ton asfalt kullanılacak Develi Devlet Hastanesi çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç’a, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Ali Hasdal, TEİAŞ 11. Bölge Müdürü İhsan Kılıçoğlu eşlik etti.
İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Develi Devlet Hastanesi’nin bölgeye hitap edecek durumda hizmete geçtiğini hatırlatarak şunları kaydetti “Biz de çevresindeki iş yerlerimizin daha nezih bir ortamda hizmet vermeleri için buradaki çevre düzenlemesini yapma bağlamında hem yollarımızı hem de bölgenin asfalt çalışmalarını yapmaktayız. Tam 8 bin ton asfalt serimi yapılacak”
Açıklamasında birlik beraberlik mesajı da veren Başkan Büyükkılıç “Develi Belediyemize, teşkilatımıza, bizlerle birlikte hareket eden kardeşlerimize teşekkür ederken, Cenab-ı Allah bol imkânlar versin diye de dua ve temennide bulunuyorum. Aynı zamanda burada emeği geçen, bu çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanımıza ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum. İlçemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Durmak yok hizmete devam, koşmaya devam. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmasın” ifadelerini kullandı.
Başkan Büyükkılıç kamu kurum kuruluşlarıyla dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediklerini de vurgulayarak sözlerini noktaladı “Burada çevre düzenlemelerini yaparken Develi Belediyemizle olan uyum kültürünün yanında, kurum ve kuruluşlarımızla gerçekten dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. TEİAŞ bölge müdürümüze, müdür yardımcılarına özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar ‘hizmet nerede, biz oradayız’ anlayışı içerisinde burada gerekli çalışmaları değerlendirerek bizlere yardımcı oldular”
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise adeta bölge hastanesi kimliğinde olan Develi Devlet Hastanesi’nin hasta kabulüne başladıktan sonra burada bir hareketlenme meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu “Birçok eczanelerimiz, birçok işyerlerimiz faaliyete geçti. Vatandaşlarımıza havaların ısınmasıyla asfaltların atılacağını başkanımızdan aldığımız talimatla iletmiştik ve şuanda ekiplerini buraya gönderdi ve çalışmalarımız başlıyor. Bizlere olan ilgi ve alakasından dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. İlçem adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum”
Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Develi Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Büyükkılıç, hastanedeki vatandaşlara geçmiş olsun temennilerini ileterek, hastane yönetiminden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı ve şu değerlendirmede bulundu “Sağlık Bakanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptırmış olduğu hastanemiz gururumuz olarak bölgeye hitap edecek şekilde hayata geçmiş durumda”
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.