Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. tarafından geliştirilen ve son teknolojik altyapıya sahip olan Kaybis Versiyon-2 Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi’ni yerinde inceledi.
Ulaşım A.Ş. tarafından geliştirilen Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemi Kaybis Versiyon-2’yi yerinde inceleyen ve proje hakkında Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni projenin TÜBİTAK onaylı olduğunu söyledi.
Sistem hakkında bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemleri, kent dokusunu bozmayan, alternatif ulaşım sağlayan, sosyal fayda etkisi yüksek olan, çevresel ve sağlık açılarından teşvik edici, şehirlere ve kurumlara değer katan yönleriyle tüm dünyaca kabul edilen ve hızlı bir şekilde yaygınlaşan vizyoner projelerdir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş tarafından geliştirilen Kaybis Versiyon-2 Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi son teknolojik altyapıya sahip olup, kullanıcıların kolaylıkla erişip kullanacağı sistemlerdir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın başlattığı #UlaşımınYeniYolu mottosuna uygun araçlardır” diye konuştu.
Büyükkılıç, Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemi Kaybis Versiyon-2’nin 2019 yılında başlayıp 2020 yılında tamamlanan TÜBİTAK destekli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş olarak 6 farklı şehre satışını gerçekleştirdiğimiz Kaybis V-1 yerine üretmeye başladığımız günümüz teknolojisine uygun ve müşteri beklentilerini karşılayan Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemidir. Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemi tasarımı, üretimi ve yazılımının tamamı yerli kaynaklarla gerçekleştirilmiş ve bunu belgeleyen yerli malı belgesine sahiptir” ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde de pek çok şehirde kullanılması düşünülen Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin kattığı yenilikler şu şekilde: “Bir bölgeye tek bir park dahi talep edilse kurulum imkanı sağlayabilmektedir. Bisiklet park noktalar 3G/4G, Ethernet ve Wifi üzerinden haberleşebilmektedir. Datalar bulut sistemi üzerinde tutulmaktadır. GPS üzerinden bisiklet takibi ve park noktasından GPS şarjı yapılabilmektedir. Toplu taşıma kartı entegre edilebilmekte ve bu kart üzerinden bisiklet kiralama hizmeti verebilmeye olanak sağlamaktadır. Kredi kartı ile bisiklet kiralama ve park üniteleri üzerinde bulunan QR kod ile bisiklet kiralama yapılabilmektedir. Mobil uygulama yazılımı bulunmaktadır. Mobil uygulama üzerinden bisiklet kiralama, kullanım geçmişi takibi, kalori hesabı, en yakın boş ve dolu park noktalarının tespiti gibi birçok yeniliği içermektedir.”
Büyükkılıç, Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi’ni kullanarak bir süre bisiklet kullandı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.