BÜYÜKSİMİTCİ MISIR´DA

Afrika Yatırım Forumu, İslam Ticari ve Sanayi Odası ve Türk-Afrika Müşterek Odası toplantılarına katıldı

Anahtar Kelimeler: BÜYÜKSİMİTCİ MISIR
BÜYÜKSİMİTCİ MISIR´DA
Ekonomi 5.03.2019 17:34:46
Haberi Sesli Oku

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ile birlikte, Mısır´da düzenlenen Afrika Yatırım Forumu, İslam Ticari ve Sanayi Odası ve Türk-Afrika Müşterek Odası toplantılarına katıldı.

Mısır seyahati hakkında açıklamada bulunan Başkan Büyüksimitci, Avrupa Odalar Birliğini temsilen Mısır´a giden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ile birlikte Mısır´ın başkenti Kahire´de düzenlenen Afrika Yatırım Forumu´na katılarak, yatırımcılarla bir araya geldiklerini söyledi.

TOBB heyeti ile birlikte Türkiye´nin Kahire Büyükelçiliği´nde Mısır´da yatırım yapan Türk iş adamları ile de bir araya geldiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?Bu toplantıda Mısır´da iş yapan Türk işadamlarımız karşılaştıkları zorlukları ve sıkıntıları TOBB heyetimizle paylaşma imkanı buldular? dedi.

Başkan Büyüksimitci, gerek Arap ülkelerinde, gerekse Mısır Başta olmak üzere Afrika ülkelerinde Türk yatırımcılar için oldukça iyi fırsatlar olduğunu, buraların gelecekte Türkiye açısından çok iyi pazarlar olduğunu belirterek, Türk işadamlarının bu fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İslam Tahkim Merkezi İstanbul´da kuruluyor

İslam Ticari ve Sanayi Odası toplantıları çerçevesinde Türkiye´de İslam Tahkim Merkezi´nin kurulmasına karar verdiklerini açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, bu oluşumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin talebi yönünde İstanbul merkezli olarak çalışacağını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce Türkiye´de kurulan Türk-Afrika Müşterek Odası´ndan da söz eden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "Bundan 10 yıl önce Türk-Afrika Müşterek Odası kurulmuştu ancak aktif hale gelmemişti. 10 sene sonra ilk aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Türk - Afrika Müşterek Odası artık çalışmaya başlıyor. Çünkü yol haritasını ortaya koyduk. Afrika ülkeleri oda başkanları Türkiye´nin yatırımlarından çok memnun kaldıklarını, Türkiye´nin Afrika´ya gösterdiği ilgilerden dolayı çok teşekkür ettiklerini söylediler"

İslam Ticari ve Sanayi Odası Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Burada da Türkiye olarak başkan yardımcılığı görevinde bulunuyoruz. İslam coğrafyasındaki ekonomik ilişkilerimizi 57 İslam ülkesinin birbiriyle olan ekonomik ilişkisini nasıl artırabiliriz. Bunları istişare ettik" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu iki sene önce kurulan Türk - Arap Odası konusunu da görüştüklerini belirterek, Türk ve Arap ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri artırabilmek için yapılabilecekleri ele aldıklarını aktardı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.