Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer'e Kayseri sanayisi hakkında bilgiler verdi.
Büyükelçi ve beraberindeki heyet ziyaret kapsamında Kayseri Ticaret Odası’nda ve Oda Borsa Başkanları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Büyükelçi ve ekibine Kayseri ekonomisi, sanayisi ve ihracatı hakkında bilgi verdi.
Kayseri’nin 3 OSB ve 1 üretim ağırlıklı serbest bölgesi bulunduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, “üretim merkezlerimizde bulunan yaklaşık bin 400 civarı işletmemizde 80 binin üzerinde istihdam sağlamaktayız. Şehir olarak 11 milyon dolar gayri safi milli hasılaya sahibiz ve iller arası sıralamada 13. sıradayız. İSO ilk 1000’de ise 28 şirketimiz var. Burada da iller arası sıralamada 7. sıradayız” dedi.
Kayseri’nin 2020 yılında 2 milyar 624 milyon dolar ihracat yaptığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Pandemiye rağmen tüm zamanların en iyi ihracat rakamına ulaştık. İhracatta Türkiye’de elektrikli ev aletlerinde ikinci sırada, mobilya ve kablo üretiminde üçüncü sıradayız. İhracatımızın yüzde 42’sini AB ülkelerine yapmaktayız. Bin 684 firmamızla 182 ülkeye ihracat yapan bir iliz” diye konuştu.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, ziyaret kapsamında Sümer Kampüsü’nde faaliyet gösteren Kayseri Model Fabrika’yı da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Kayseri Sanayi Odası Üyelerinden Simfer ve Dener Makinayı gezerek üretim alanlarında incelemelerde bulundu. Son olarak Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ni ziyaret eden heyet kentten ayrıldı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.