ÇALINAN 50 SENELİK SAZI İÇİN TÜRKÜ YAZDI

‘BIKTIK HIRSIZDAN BIKTIK’

Anahtar Kelimeler: ÇALINAN SENELİK TÜRKÜ YAZDI
ÇALINAN 50 SENELİK SAZI İÇİN TÜRKÜ YAZDI
Yaşam 23.08.2020 17:14:00

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarında Halk Ozanı Abdullah Öztürk’ün de 50 senelik sazı çalındı. Öztürk, hırsızlık olaylarını dile getirmek için türkü yazdı.

İlçeye bağlı Büyük Tuzhisar Mahallesi'nde son günlerde yaşanan hırsızlık olaylarına dikkat çekmek için mahalle sakinleri toplandı. Köy meydanında ellerinde dövizlerle toplanan vatandaşlar, hırsızlık olaylarının çözüme kavuşturulmasını istedi. Hırsızların kendi evlerine de girdiğini ve 50 senelik sazının çalındığını aktaran Ozan Abdullah Öztürk, “Hırsızlardan çok şikayetçiyiz. Şu anda bin 500 nüfusun 800 tanesinin evine hırsız girmiş. Biz bunun önlenmesini istiyoruz. Benim de evime hırsız girdi, rahmetli Şemsi Yastıman’dan almış olduğum 50 senelik sazımı da çaldılar. Bunun biran önce önlenmesini, köyümüzün kamera sistemiyle donatılmasını istiyorum. Söylemiş olduğum türküyü de hırsızlığın önlenmesi için anında yazmış oldum” dedi.

Mahalle sakinlerinden Salih Yalçınkaya ise, “Bu konuda biz de rahatsızız. Daha yeni iki tane daha engelli vatandaşın evini soydular. İçler acısı” diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da kendilerinin yurt dışında oldukları vakitlerde evlerine hırsız girdiğini, bazı eşyalarının çalındığını aktararak, suçluların yakalanmasını istedi. Ozan Öztürk’ün hırsızlık olayları için yazdığı türkünün sözleri ise şöyle:

Kayseri Tuzhisar köyü

Yok soyulmadık bir evi

İsyan eder köyün tümü

Bıktı hırsızlardan bıktı

 

Köye fena dadandılar

Adamı bile çaldılar

Göğe çıkıp kayboldular

Ürktük hırsızlardan ürktük

 

Abdullah da hırsız zede

Benim de gitti saz tencere

Ozanım susamam bir de

Bıktık hırsızlardan bıktık

Haber Kaynak : İHA

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.