ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ AYÇİÇEK DUYURDU

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ AYÇİÇEK DUYURDU

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ BAŞVURUSU BAŞLADI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek yazılı bir açıklama yaparak kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlülerin hibe kredi başvurularının başladığını duyurdu..

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek yazılı bir açıklama yaparak kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlülerin hibe kredi başvurularının başladığını duyurdu.

İl Müdürü Ayçiçek açıklamasında engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 101. Maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili Komisyon’a sunulmak üzere 2020/1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvuruları başladığını belirterek “Hayvancılık işi yapacak engellilere en fazla 39.000,00 TL, işletme kuracak engellilere ise en fazla 50 bin 000- TL’ye kadar hibe desteği verilecektir. Eski hükümlülere ise asgari ücretin brütünün 15 katı oranında yani yaklaşık 38 bin 376 lira hibe kredi desteği verilecektir.” ifadesini kullandı…

Açıklamanın sonunda  “Hibe Projelerine başvurmak isteyen Engelli bireylerin; Kayseri İl Müdürlüğü’ne, Eski Hükümlülerin ise Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne 18 Aralık 2019 mesai bitimine kadar www.iskur.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru rehberi doğrultusunda hazırlayacakları dosyaları ile başvuru yapması gerekmektedir” denildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı
Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe
Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem
Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas
Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler
İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti
Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı
Şeffaf Oda'da 120. buluşma
Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti