CHP MİLETVEKİLİ ARIK:

?ATAMA BEKLEYEN PERSONEL VARKEN NEDEN TAŞERON ALINDI?

Siyaset 24.05.2016 22:57:01 0
CHP MİLETVEKİLİ ARIK:
Haberi Sesli Oku

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 112 personelinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne taşıdı. Arık, atama bekleyen binlerce ATT ve Paramedik varken, taşeron alımının sağlıktaki özelleştirmenin ilk adımları mı olduğunu sordu. 

Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarını TBMM´ye taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık , bu kez de 112 personelinin sorunlarını gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: ?Acil sağlık hizmetleri Genel müdürlüğü bünyesinde yürütülen 112 Acil sağlık hizmetleri işlevleri gereği sürekli aktif ve tamamen insan gücü odaklı bir sistemdir. Bu nedenle bünyesinde çok sayıda sağlık personeli bulundurmaktadır. Sistem 7/24 kesintisiz devam etmektedir ve çalışanların maddi manevi gereksinimleri ön planda tutulmamaktadır. Bu bağlamda 112 sağlık çalışanlarının;

1-) Yemek problemlerini şehir merkezlerinde çalışan 112 ekipleri Kamu hastanelerinde sadece yemek saatlerinde vaka götürdükleri esnada yemek ihtiyaçlarını giderebilmektedir, ancak şehir merkezlerine uzak ve ilçede çalışan ekipler yemek ihtiyaçlarını kendi imkanları ile gidermektedir, hükümetin 2016 yılı için söz verdiği yemek ücretleri halen ödenmemektedir. Bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

2-) 2015 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 3.000 taşeron şoför alımı yapılmıştır. Oysa atama bekleyen binlerce A.T.T. ve Paramedik mezunu vardır. Bu personeller yıllardır AB kriterleri gereği sürücü olarak çalışmaktaydılar, şuan AB kriterlerinde değişiklik mi yapıldı ki A.T.T. ve Paramedik sürücüler yerine Taşeron sürücü alımı yapıldı?

3-) Atama bekleyen binlerce ATT ve Paramedik varken neden taşeron alımı yapıldı sağlıkta özelleştirmenin ilk ayağı yoksa 112 bünyesi midir?

4-) 112 çalışanlarının sıkıntı ve mağduriyetleri konusundaki diğer bir husus, sağlık çalışanlarına şehitlik ünvanı verilmemesi, görev şehidi sayılmamaları. Acil sunulması gereken kamu hizmetleri ( itfaiye, güvenlik vs.) görevlerini yerine getiren kamu çalışanlarından sadece 112 çalışanlarının görev şehidi sayılmama uygulamasına artık bir son vermeyi düşünüyor musunuz? Büyük acı yaşayan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve görev şehitliği için gerekli düzenlemeler yapılmakta mıdır?

5-) 112 ekipleri kendi can güvenliklerini tehlikeye atarak birçok Vakaya müdahale etmektedir, ancak kolluk kuvvetleri ile organizasyon yıllardır sağlanamamaktadır. 112, 155, 110 ekiplerinin ortaklaşa çalışabileceği sistem bizim ülkemizde ne zaman aktif hale geçecektir?

6-) Binlerce atama bekleyen ATT ve Paramedik için 2016 yılında planlanan atama kadro sayısı var mıdır, varsa kaç kişiden oluşmaktadır ilk atama tarihi belli midir?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ