Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Kocasinan Belediyesi, yenilikçi hizmet anlayışıyla Kayseri´de yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Çölyaklı ailelerle bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, glutensiz ürün paketinin ihtiyaca göre artırılacağının ve glutensiz mutfak projesini en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
İlçe genelinde ikamet eden 182 Çölyak ailesine glutensiz gıdadan oluşan yardım paketi dağıtan Kocasinan Belediyesi, çölyaklılara yemek eğitimi alabilecekleri ve kendi yemeklerini hazırlayabileceği glutensiz mutfak projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde çölyak hassasiyeti bulunan 16 yaş altı çocuklar için temsili doğum günü kutlamasına katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çölyaklı ailelerden gelen talepleri geri çevirmedi. Onların isteklerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, rutin olarak dağıttıkları glutensiz ürün paketlerini ailelerde bulunan çölyaklı birey sayısı ve gelir durumuna göre artıracaklarının ve glutensiz mutfak projesini en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
Sosyal belediyecilik çalışmalarının vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduğunu ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, ?Yenilikçi ve sosyal odaklı hizmet anlayışıyla bölge sakinlerine hizmet veriyoruz. Toplum içerisinde bütün katmanlarıyla ilgili farkındalığımızın olması lazım ve onların hayatlarını paylaşmamız gerekiyor. Bu çerçevede gluten duyarlılığı olan Kocasinanlı bireylere de belediye olarak elimizden geldiğince destek oluyoruz. Geçtiğimiz yıl, meclis toplantımızda aldığımız kararla glutensiz ürün paketi ile çölyaklı ailelere yardım ediyoruz. Bunun yanı sıra farklı projeler üretmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar her geçen gün artarak devam ediyor. Belediye olarak yapmamız gereken işlerin en başında insanların hayatlarını kolaylaştırmak, mutlu etmek ve yüzlerini gülümsetebilmektir. Bu anlayışla hareket ediyoruz. Hemşehrilerimin yüzlerinde bir tebessüm bırakmışsak, bizim adımıza mutluluk vericidir. Önemli olan milletimizin imkanlarını milletimize hizmet olarak sunabilmektir. Her şey geleceğimizin teminatı yavrularımız içindir? ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çölyaklı vatandaşlarımıza desteklerimizi devam ettireceğimizi belirtmek isterim. Çölyaklı ailelerimizin her zaman yanındayız. Bu vesileyle hemşehrilerime huzurlu, mutlu, uzun ömürler dilerim? diyerek sözlerini noktaladı.
Çölyaklı aileler ise Kocasinan Belediyesi´nin kendileri için yapılan hizmetlerden son derece memnun kaldıklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Öte yandan Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin Çölyaklı aileler için hazırladığı glutensiz ürün paketlerinin içinde; makarna, un, bisküvi, çikolata, kek, ekmek karışımı, gofret, hamur işi karışım vb. gibi glütensiz yiyecekler bulunuyor.
(21 Aralık 2018) ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN
ÇÖLYAKLI AİLELERE MÜJDE
Kayseri Haber Gazetesi
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.