CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

MEHMETÇİK VE ŞEHİT AİLELERİ İLE ORUÇ AÇTI?

Büyükşehir Belediyesince geleneksel hale getirilen iftar programında Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Mehmetçikler ve şehit aileleri ile oruç açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan askeriliğin para için yapılabilecek bir iş olmadığını vurgulayarak, astsubayların özlük haklarına ve kıdemlerine yönelik gerçekleştirilecek iyileşmeye dair de bilgiler verdi?

Önceki gün akşam saatlerinde karayolu ile Neviehir´den ilimize gelerek Cumhuriyet Meydanı´nda tertiplenen mitingde Kayserililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingin ardından Zincidere´de bulunan General Vecihi Akın Kışlası´na geçerek Büyükşehir Belediyesince tertiplenen iftar programında Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Mehmetçikler ve şehit aileleri ile iftar yaptı? Genel Kurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan´a eşlik ettiler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası yaptığı konuşmada sözlerine iftar sofrasında askerlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı ve askerlerin Ramazan ayını tebrik edip Kayseri 1. Komando Tugayı´nın yürüttüğü görevlerde ve kendisine yönelik saldırılarda çok sayıda şehit verdiğine işaret ederek, ülkenin ve milletin bekası için canlarını vermiş tüm şehitlere Allah´tan rahmet temennisinde bulundu.

Tarihçilerin, Türk milleti için ?asker millet? dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bu milletin, ülkesinin ve devletinin bekası söz konusu olduğunda nasıl bir anda kükremiş sel olup bendini aşıp geçtiğini 15 Temmuz´da gördük? diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin büyük ölçüde profesyonel askerliğe geçmiş olsa da çok uzun yıllar terörle mücadeleyi yükümlü askerler vasıtasıyla yürüttüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Baba ocağından, ana kucağından kopup gelen gençlerimiz birkaç aylık eğitimin ardından dağlarda kartal, düzlerde aslan kesilip teröristlerin tepesine binmişlerdir? diye ekledi.

Askerliğin, asla sadece maaşı için veya yükümlülük gereği yapılacak bir iş olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: ?İnsanın bir mücadeleye canı pahasına girmesi için önce yüreğinde iman olması lazım. İmanla birlikte cesarete, eğitime, dirayete, disipline ihtiyaç vardır. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Hamdolsun bizim askerimizde bunların hepsi var, onun için kahramanlarımız ayak bastıkları her yeri titretiyor.?

Konuşmasında astsubayların göreve başlama kademelerini eğitim yıllarına göre bir üste çıkarma müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 yıllık yükseköğrenim mezunu bir astsubayın, 9. derecenin 1. Kademesi yerine 2. kademesinden başlayacağını açıkladı. Aynı şekilde 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlayan astsubayların da başlangıç derecesinin, 8. derecenin 1. kademesine yükseltileceğini sözlerine ekleyerek ?Bu suretle tüm astsubaylarımızı emsallerinin seviyesine çıkarıyoruz. Bu düzenlemeden göreve yeni başlayacakların yanı sıra mevcut ve emekli astsubaylarımız da yararlanacak; hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 ?Komandoya çok söz gerekmez, çünkü komando sözüyle değil yüreği ve bileğiyle konuşur? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan komandolara, ?Gazanız mübarek, yolunuz açık, atışınız isabetli, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun? temennisinde bulundu.

Konuşmasının sonunda askerlerin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını da kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerine sabır ve güç, gazilere sıhhat ve afiyet diledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”